Top 10 Nieuwe Netflix Originals voor 2016

Netflix heeft zijn naam als streamingdienst vooral te danken aan het mooie aanbod series. Het bedrijf maakt ook eigen series onder de noemer Netflix Original. Hiertoe behoren onder andere het zeer succesvolle Orange is the New Black en House of Cards. Wat zijn de tien nieuwe Netflix Originals die ons in 2016 aan de televisie gekluisterd zullen houden?

10 Chelsea Does

Chelsea Does

Chelsea Handler is onderdeel van een nieuwe golf vrouwelijke komieken. Voor Netflix presenteert ze een vierdelige documentaire. Hierin zal ze op persoonlijke wijze een aantal lastige onderwerpen aansnijden. Als eerste komt het huwelijk aan bod, waarna Silicon Valley, racisme en drugs volgen.

9 Flaked

falked

Will Arnett maakte als komische acteur naam in Arrested Development. De cultserie werd in 2013 door Netflix een tweede leven gegund. Daarnaast is Arnett ook de stem achter BoJack Horseman. Netflix heeft veel vertrouwen in Arnett en in 2016 mag hij de hoofdrol spelen in Flaked. Chip is een zelfhulpgoeroe die eigenlijk alleen maar in zichzelf en het strand is geïnteresseerd. Dat verandert allemaal wanneer hij op de verkeerde vrouw verliefd wordt.

8 Fuller House

Fuller House

Full House dat van 1987 tot 1995 werd uitgezonden was een typisch Amerikaanse sitcom die op luchtige wijze het leven van een familie volgde. Bob Saget en John Stamos groeide in die periode uit tot grote sterren. De fans kijken vol spanning uit naar het vervolg Fuller House. De serie pikt de draad gewoon in 2016 op. De nieuwe familieperikelen zijn geconcentreerd rond de oudste dochter DJ die als dierenarts in San Francisco werkt. Daarnaast heeft ze haar handen vol aan de opvoeding van haar drie zoons. Daarbij krijgt ze hulp van zowel nieuwe als oude gezichten.

7 The Frontier

The Frontier

Historisch drama is bij Netflix net weer anders. Het zesdelige The Frontier speelt zich af in de 18de eeuw toen een groot deel van Noord-Amerika nog onontgonnen was. Avonturiers zetten een lucratieve handel op in dierenhuiden.De concurrentie is echter moordend, letterlijk. De oorspronkelijke bevolking is ook niet bepaald zachtzinnig wanneer de Frontier hun gebied te dicht nadert. Jason Mamoa (Game of Thrones) zal de hoofdrol spelen.

6 Lady Dynamite

Lady Dynamite

Arrested Development blijft op verschillende manieren invloed uitoefenen. De bedenker van de serie, Mitch Hurwitz, heeft goede banden met Netflix en mag in 2016 weer een nieuw project presenteren. Lady Dynamite volgt in documentairestijl comédienne Mary Bamford tijdens haar dagelijkse bezigheden. Die kunnen uit het niets zeer onvoorspelbaar zijn.

5 Love

Judd Apatow is een regisseur, producer en schrijver van melige films en komische series. Vaak wordt hij gezien als de vader van de bromance. Op televisie maakte hij naam met Freaks and Geeks en Girls. Apatows kijk op relaties is altijd net even anders waardoor Netflix hem vrije hand gaf voor de relatiekomedie Love. Gillian Jacobs die zich in Community ontpopte tot komische actrice begint als Mickey een relatie met haar tegenpool Gus (de nerdy Paul Rust). Maar wat ze vooral willen is een relatie zonder de traditionele valkuilen. Die omzeilen zal nog lastig worden.

4 A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events

A Series of Unfortunate Events is een succesvolle reeks kinderboeken die Daniel Handler schreef onder de naam Lemony Snicket. In 2004 verscheen een filmadaptatie met in de hoofdrol Jim Carrey die de fans niet wist te overtuigen. Waarschijnlijk is de reeks van dertien boeken gewoon beter geschikt voor televisie. Netflix presenteert aan het eind van 2016 dan ook de avonturen van Violet, Klaus en Sunny Baudelaire die hun ouders kwijtraken in een brand. Ze worden ondergebracht bij hun oom Count Olaf die uit is op hun erfenis. Daniel Handler schrijft zelf de scripts en Count Olaf zal dit keer worden gespeeld door Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother).

3 Marvel’s Luke Cage

marvel’s Luke Cage

Jessica Jones was een van de grote televisiehits van 2015. Maar Netflix heeft nog een aantal Marvel superhelden achter de hand die hun eigen serie krijgen. Zoals Luke Cage die al in Jessica Jones werd geïntroduceerd als de onbreekbare barman. Mike Colter keert natuurlijk terug als de gevoelige krachtpatser. Nog steeds wil Cage een teruggetrokken leven leiden, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen. De makers beloven een intens duistere televisie-ervaring.

2 The Ranch

The Ranch

Samen maakten ze furore in That ‘70s Show en na lange omzwervingen in Hollywood zijn Asthon Kutcher en Danny Masterson weer herenigd op televisie. The Ranch is een komedieserie waarin twee broers proberen om de familieboerderij tot een succes te maken. Hollywoodveteranen Debra Winger (Terms of Endearment) en Sam Elliott (Roadhouse) zorgen voor extra gewicht in de cast. Vanaf april wordt de serie op Netflix uitgezonden.

1 The Get Down

Baz Luhrmann (Moulin Rouge, The Great Gatsby) gebruikt altijd veel muziek in zijn films. Nu waagt hij de overstap naar televisie waarbij muziek weer een belangrijke rol speelt. In The Get Down wordt de kijker meegenomen naar het rauwe New York van de jaren zeventig. De stad is bijna failliet, er heerst in veel buurten armoede en toch bloeit er iets moois. Disco, punk en hiphop zorgen voor een nieuwe creatieve energie. Met concurrentie van Martin Scorcese’s Vinyl, dat zich in eenzelfde tijdsperiode in New York afspeelt, wordt het spannend welke serie aan het langste eind zal trekken.

  • Leave a Comment