Series Gemaakt Door Netflix “Netflix Originals”

Het aanbod van series op Netflix is gigantisch. De meeste series zijn al eerder op tv geweest op andere zenders, maar Netflix produceert ook zelf series. Sterker nog, een aantal van de beste series op Netflix zijn gemaakt door Netflix zelf (ook wel “netflix originals” genoemd).

Netflix eigen dramaseries

De meeste, en de bekendste series gemaakt door Netflix vallen in de categorie dramaserie:

House of Cards

House of Cards

House of Cards is de eerste serie door Netflix gemaakt. Het was gelijk duidelijk dat ze niet zomaar een serie wilden maken. Hollywoodster Kevin Spacey werd aangetrokken voor de hoofdrol en top regisseur David Fincher (Fight Club) werd aangetrokken voor de regie van de eerste twee afleveringen.
In de serie volgen we de handel en wandel van het meedogenloze Amerikaanse congreslid Francis ‘Frank’ Underwood. Underwood is een overtuigd pragmaticus die zijn hand niet omdraait voor een onplezierig karweitje meer of minder, zolang hij er zijn voordeel maar in ziet. Dit zorgt ervoor dat hij steeds een plaats opschuift in de politiek.

Ondertussen staan er 3 seizoenen van House of Cards op Netflix en het vierde seizoen is in de maak.

Orange Is the New Black

Orange Is the New Black

Ook van Orange Is the New Black staan ondertussen 3 seizoenen op Netflix, en het derde seizoen is in de maak. Het is de meest bekeken serie (tot nu toe) op Netflix en heeft al vele prijzen in de wacht gesleept, het eerste seizoen won 12 Emmy’s.
In de serie volgen we Piper Chapman (Taylor Schilling), deze dertiger leidt op het eerste gezicht een perfect normaal en sociaal aanvaard leven. Tot ze veroordeeld wordt tot 15 maanden gevangenisstraf voor een misdaad uit haar verleden, het transporteren van een koffer vol drugsgeld. Dit in opdracht van haar toenmalige liefje Alex Vause (Laura Prepon). De gevangenis waar ze terecht komt zit vol met markante vrouwen en bewakers, en uiteindelijk ook haar oude liefje Alex.

Marco Polo

marco polo

Iedereen kent de naam van Marco Polo de beroemde ontdekkingsreiziger. In deze historische serie volgen we de verhalen van de nog jonge Marco Polo die samen met zijn oom, een handelaar, langs de zijderoute trekt. De route is in handen van de Mongoolse keizer Kublai Khan, die in oorlog is met China. Kublai krijgt al snel oog voor de observatiekracht van de jonge Marco en leidt de jongeman in in de Mongoolse cultuur.

Er staat één seizoen online van Marco Polo en er is een tweede seizoen in de maak.

Bloodline

Bloodline

Bloodline volgt het leven van de familie Rayburn. Zij zijn de eigenaars van een populair hotel aan de kustlijn van het zonnige Florida Keys. Het is een hechte, succesvolle en gerespecteerde clan, ergens uit de bovenste lagen van de middenklasse. Maar zoals de meeste families hebben ook de Rayburns een zwakke plek. In dit geval is dat de oudste zoon, Danny. De poppen gaan dan ook aan het dansen wanneer dit zwarte schaap / deze verloren zoon terugkeert naar zijn familie. De gelegenheid in kwestie is de 45ste verjaardag van het hotel, die gevierd wordt met de inhuldiging van een pier genoemd naar de familie. Danny’s komst rijt nu echter al snel een aantal oude wonden open. En eens hij in de klauwen van de onderwereld terechtkomt, driegt hij ook nog eens de familiegeheimen op te graven en alle Rayburns mee te nemen in zijn ondergang.

Er staat één seizoen online van Bloodline. Het tweede seizoen is in de maak en zal ergens in 2016 te zien zijn.

Marvel’s Daredevil

Marvel's Daredevil

Dardevil is de eerste serie die voortkomt uit de deal tussen Netflix en Marvel. De komende jaren komen er sowieso 5 Marvel series uit: Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en The Defenders.
In de serie volgen we Matt Murdock (gespeeld door Charlie Cox) overdag een advocaat, maar ‘s nacht is hij Daredevil, een onvervalste superheld, die de straten van Hell’s Kitchen (New York) veilig houdt. Matt profiteert daarbij optimaal van zijn jeugdblindheid, die zijn resterende zintuigen buitengewoon aanscherpte. Het is een zogenaamde ‘origin story’, in de serie leren we hoe Matt de superheld Dardevil wordt. Hij moet het opnemen tegen een van de grootste schurken uit het Marvel Universum Wilson Fisk beter bekend als de “Kingpin”.
De serie is zeer goed ontvangen door zowel de criticasters als de kijkers. Het zal dan ook niet verbazen dat er een twee seizoen in de maak is. Deze zal in 2016 op Netflix verschijnen.

Sense8

Sense8

Sense8 is gemaakt door Andy and Lana Wachowski die we kennen van The Matrix trilogie. Acht onbekenden uit verschillende werelddelen worden plots mentaal en emotioneel met elkaar verbonden. Zonder er ook maar woorden aan vuil te moeten maken, delen zij elkaar kennis, talen en talenten. Hun band komt aan het licht wanneer zij op een doodnormale dag alle acht hetzelfde visioen krijgen.

Het eerste seizoen is goed ontvangen, en er is dan ook een tweede seizoen in de maak. Wanneer deze beschikbaar is, is nog niet bekend.

Club de Cuervos

Club de Cuervos

Club de Cuervos is de eerste Spaanstalige serie gemaakt door Netflix. De serie draait om de Mexicaanse voetbalclub Cuervos FC. Wanneer de langdurige eigenaar van de club om het leven komt volgt er een machtsspelletje om de macht bij de club.

Ook Club de Cuervos is vernieuwd voor een tweede seizoen.

Narcos

Narcos

Narcos draait om de grootste drugsbaas aller tijden, de Colombiaanse Pablo Escobar. In de serie zien we de bloedige strijd tussen kartels en politie vanuit twee perspectieven: Escobar zelf, en Openbaar aanklager Steve Murphy die door Amerika naar Colombia wordt gezonden om Pablo Escobar te vangen en te doden. Ook de titel heeft een dubbele betekenis. In Latijns Amerika is de term ‘Narco’ immers de afkorting van ‘narcotraficante’, wat zich laat vertalen als drugshandelaar. In het Amerikaans Engels staat de afkorting ‘narco’ of ‘narc’ dan weer voor (een agent van de) politionele drugsbrigade.

Het zal ondertussen niet meer verbazen dat ook Narcos een tweede seizoen krijgt.

Marvel’s Jessica Jones

Jessica Jones

Jessica Jones is de twee serie in het rijtje van Marvel producties. Jessica Jones is niet de typische superheld zoals we die kennen van Marvel. Ze zuipt, scheld, heeft een slecht humeur en is sarcastisch als de pest. Ze is supersterk, maar ze weigert (vooralsnog) een latex superhelden pakje aan te doen. Ze neemt het op tegen een bijna onmogelijk verslaanbare superschurk, Killgrave kan namelijk mensen met zijn stem controleren. Jessica Jones is zelf onder zijn macht geweest, en kan niemand meer vertrouwen aangezien ze allemaal onder invloed van Killgrave kunnen zijn.

Er wordt gesproken over een tweede seizoen van Jessica Jones, maar wanneer is onduidelijk. Waarschijnlijk zal ze eerst te zien zijn in Luke Cage en The Defenders.

Komedieseries gemaakt door Netflix

BoJack Horseman

bojack
In de animatieserie BoJack Horseman leven mensen antropomorfe dieren naast elkaar . BoJack is dan ook een paard. Hij was de ster van een populaire sitcom in de jaren’90 en zijn hoogtijdagen lijken over. Wat hij nu vooral doet is zuipen, roken en seksen, maar hij wil zijn status van wereldster weer terug. Hij plant een onthullende en ontluisterende autobiografie.

Er staan twee seizoenen van Bojack Horseman op Netflix. Een derde seizoen zal in 2016 te zien zijn.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt

De 29 jaar oude Kimmy Schmidt moet wennen aan haar leven in New York nadat ze 15 jaar opgesloten heeft in een ondergrondse bunker. Ze zat in een cult die geloofde dat de aarde vernietigd zou worden. Ze wil nu in de Big Apple gaan genieten van het leven, maar dat is wel even wennen allemaal!

Het eerste seizoen staat sinds augustus 2015 op Netllix, het twee seizoen kan gestreamed worden vanaf de lente van 2016.

Grace and Frankie

Grace and Frankie

Eerst maar is beginnen met wie de serie Grace and Frankie heeft bedacht, niemand minder dan Marta Kauffman die ook verantwoordelijk was voor de serie Friends. Jane Fonda en Lily Tomlin spelen de hoofrollen. Ze spelen Grace, een gepensioneerde specialiste in cosmetica, en Frankie, een hippie kunstlerares. Hun leven wordt overhoop gegooid als hun mannen aangeven verliefd op elkaar te zijn. Uiteindelijk moeten de vrouwen door omstandigheden samen gaan wonen, maar ze hebben elkaar nooit echt begrepen.

Ook van Grace and Frankie zal er een twee seizoen komen.

Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Wet Hot American Summer First Day of Camp

Wet Hot American Summer: First Day of Camp is een prequal op de gelijknamige cultklassieker uit 2001. Zagen we in de film de laatste dag van het zomerkamp “Camp Firewood” in de serie zien we juist de eerste dag. Alle acteurs (ondertussen wereldsterren als Paul Rudd, Elizabeth Banks, Bradley Cooper, Amy Poehler en vele anderen) zijn weer van de partij. Ze zijn ondertussen 14 jaar ouder, maar spelen gewoon nog steeds een puber. Er zijn acht afleveringen gemaakt en het eindigt waar de film begint. Het lijkt ons dus niet dat er nog een tweede seizoen komt.

Master of None

master of none

In Master of None speelt Aziz Ansari de hoofdrol. Hij speelt Dev, een dertig jarige acteur die probeert door te breken in New York, maar eigenlijk vooral maar een beetje in de stad rondhangt. Na een one-night-stand met een gescheurd condoom begint hij zich af te vragen of hij misschien wel kinderen wilt.

F is for Family

Sinds 18 december 2015 online, een animatieserie gemaakt door Bill Burr, gebaseerd op zijn jeugd in jaren ’70. Er zijn tot nu toe slechts zes afleveringen gemaakt. Lees hier meer over F is for Family.

  • Leave a Comment