De opkomst van superhelden in popcultuur heeft niet alleen het filmdoek gedomineerd, maar ook de wereld van de televisie. Netflix, met zijn diverse aanbod, heeft een aantal van de meest intrigerende superheldenseries. Hier is onze top 10 van superheldenseries die je momenteel op Netflix kunt streamen, elk met hun eigen unieke draai aan het genre.

10. Supergirl

SUPERGIRL Official Trailer (2016)

De serie volgt Kara Zor-El, Superman’s nicht, terwijl ze zich aanpast aan haar leven op aarde en tegelijkertijd vecht tegen schurken. De show behandelt thema’s van identiteit en vrouwelijke kracht.

9. Black Lightning (2018-2021)

Black Lightning - Official Trailer

Deze serie brengt een frisse kijk op het superheldengenre door een Afro-Amerikaanse hoofdpersoon en sociale kwesties zoals raciale ongelijkheid te belichten.

8. Jupiter’s Legacy (2021-2021)

Jupiter's Legacy Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Deze korte serie volgt de kinderen van de eerste generatie superhelden, die worstelen met het leven in de schaduw van hun legendarische ouders.

7. Raising Dion (2019-2022)

Raising Dion | Official Trailer | Netflix

Deze serie om een jonge moeder die haar superkrachtige zoon moet beschermen en opvoeden, terwijl ze probeert het mysterie van zijn krachten te ontrafelen.

6. The Protector (2018-2020)

The Protector | Official Trailer [HD] | Netflix

Deze Turkse superheldenserie draait om een man die ontdekt dat hij een oude beschermende kracht heeft en de stad Istanbul moet redden van duistere krachten.

5. Legends of Tomorrow (2016-2022)

DC's LEGENDS OF TOMORROW Trailer (2016)

Zoals eerder vermeld, combineert deze DC-serie tijdreizen met superhelden, wat leidt tot een actievolle, humoristische serie.

4. The Sandman (2022-2023)

The Sandman - Official Trailer (2022) Tom Sturridge

Gebaseerd op de beroemde grafische roman van Neil Gaiman, belooft deze serie een duistere en complexe blik op droomwerelden en mythologie.

3. The Flash (2014-2023)

The Flash - Trailer

Barry Allen wordt The Flash nadat hij superkrachten heeft verworven uit een ongeluk met een deeltjesversneller. De serie combineert hart, humor en spectaculaire actie.

2. Titans (2018-2023)

Titans | Official Trailer | Netflix

Deze serie volgt jonge DC-helden zoals Robin, Raven en Starfire terwijl ze hun eigen team vormen en worstelen met hun duistere verledens.

1. The Umbrella Academy (2019-2023)

The Umbrella Academy | Official Trailer | Netflix

Deze adaptatie van een comicbookserie volgt een disfunctioneel gezin van geadopteerde superhelden die samen moeten werken om het mysterie achter de dood van hun adoptievader op te lossen.