13 Beste Superhelden Series op Netflix

13. The Defenders

Er is niet voor niets gekozen voor de vier superhelden Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist, deze vier samen vormen namelijk The Defenders. De serie speelt zich af een paar maanden na de gebeurtenissen van het tweede seizoen van Daredevil, en een maand na de gebeurtenissen van het eerste seizoen van Iron Fist. De vier vigilantes nemen het samen in hun stad New York City op tegen een gemeenschappelijke vijand, “The Hand”.

12. Iron Fist

Iron Fist is de vierde superhelden serie na Daredevil, Jessica Jones en Luke Cage die voortkomt uit de deal tussen Netflix en Marvel. De vier suphelden samen vormen The Defenders een serie die later nog op Netflix zal komen. In Iron Fist keert Danny Rand na vijftien jaar lang dood te zijn gewaand terug naar New York City, waar hij zijn familiebedrijf wil terugeisen. Als zijn alter ego Iron Fist probeert hij de stad te beschermen tegen criminele bedreigingen.

11. Black Lightning

Jefferson Pierce is de grote held van zijn omgeving. Hij is een vertrouwde schooldirecteur, begeleidt kinderen die in een moeilijke omgeving opgroeien en beschermt zijn dochters tegen al het kwaad. Niemand weet dat Pierce in werkelijkheid een ander soort held is. Hij heeft namelijk superkrachten, waardoor hij elektriciteit kan beheersen en manipuleren. Jarenlang beschermde hij zijn geliefde stad tegen al het kwaad, maar door de liefde voor zijn gezin heeft hij zijn leven als superheld achter zich gelaten. Daar komt verandering in wanneer de criminaliteit weer langzaam maar zeker de straten van de stad overneemt.

10. The Legends of Tomorrow

Ook The Legends of Tomorrow speelt zich af in het ‘Arrowverse’ zoals het fictieve universum genoemd wordt waar ook The Flash, Arrow en Supergirl de aarde redden. “The Legends” reizen echter door de tijd. Tijdreiziger Rip Hunter komt vanuit een toekomst waar een onsterfelijke man genaamd Vandal Savage de wereld heeft overgenomen en Rip Hunters vrouw en kind heeft vermoord. Rip reist naar het heden om daar een team van helden en schurken uit Arrow en The Flash te verzamelen. Met dat team zal Rip door de tijd reizen, met als doel Vandal Savage voor altijd te stoppen.

9. Supergirl

Ook Supergirl speelt zich af in hetzelfde fictieve universum als Arrow en The Flash en er zijn dan ook regelmatige cross-overs te zien tussen de series. Supergirl is het nichtje van Superman en een van de laatste overlevende van de planeet Krypton. Kara Zor-El is op haar 13e naar de aarde gestuurd omdat de planeet Krypton aan het ontploffen was. Ze is ondertussen 24 jaar oud en heeft haar superkrachten al die jaren verborgen gehouden. Maar als haar stad in gevaar is kan ze niet langer toekijken en besluit in te grijpen als haar alter ego “supergirl”.

8. Luke Cage

Marvel`s Luke Cage

Deze serie past naadloos in de andere films en series die de laatste jaren in rap tempo verschijnen over allerhande superhelden. Luke Cage is daarop geen uitzondering. Het begint, zoals haast gebruikelijk, met een fout gelopen experiment. Luke zou onder het mes gaan om een supersoldaat te worden. Bijzonder wordt hij inderdaad, hij krijgt een huid van staal die vrijwel niet te doorbreken is. Pistoolschoten ketsen op hem af als lastige muggen. Hem slaan is niet heel handig en ook een messteek levert geen problemen op. Dat betekend niet dat Luke Cage nergens bang voor hoeft te zijn. Onder zijn stalen huid blijft hij namelijk een gewoon mens met vlees en bloed. Zullen de bad guys een manier vinden om het hem lastig te maken?

7. Lucifer

Je kent de duivel misschien als een rood monster met indrukwekkende hoorns, maar hier is hij een knappe man die iedereen om zijn vinger kan winden. In deze serie besluit de duivel om de hel te verlaten en een normaal leven te leiden in Los Angeles. Dat loopt al snel verkeerd af wanneer een vriendin omkomt tijdens een criminele afrekening. Dit is voor Lucifer het moment om zijn duistere kant achterwege te laten en om de politie te helpen met het oprollen van criminele organisaties. Gaat dat goed?

6. Gotham

gotham

Iedereen weet dat Gotham de stad is van Batman. De serie Gotham speelt zich echter af voordat Bruce Wayne Batman is. Rechercheur James Gordon (Ben McKenzie) staat in de serie centraal. Hij onderzoekt samen met Harvey Bullock, een ervaren rechercheur die alles in de corrupte stad wel heeft gezien, de moord op Thomas en Martha Wayne, de ouders van Bruce. In de serie zien we de oorsprong van enkele bekende tegenstanders van Batman, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, de Joker, Two-Face, en Poison Ivy.

5. The Flash

The Flash is een ‘spin-off’ van Arrow en speelt zich ook af in hetzelfde fictieve universum. Barry Allen is The Flash, de snelste man op aarde. Dit heeft hij te danken aan een ontploffing van een deeltjesversneller. Hierbij wordt een onweersbui teweegbrengt, en Barry wordt getroffen. Na te ontwaken uit een coma van 9 maanden blijkt het ongeval hem superkrachten te hebben gegeven, te weten bovenmenselijke snelheid. Maar Barry is niet de enige die speciale krachten heeft gekregen door de onweersbui, en niet iedereen is van plan die krachten ten goede in zetten. Barry besluit superheld “The Flash” te worden en samen met zijn vrienden de schurken aan te pakken.

4. Arrow

Arrow

De miljardair en playboy Oliver Queen (Stephen Amell) is de held van Starlight City wanneer hij plots aanspoelt op een mysterieus eiland en daar vijf jaar als schipbreukeling overleeft. Eens thuisgekomen wordt hij verenigd met moeder Moira Queen (Susanna Thompson), zuster Thea Queen (Willa Holland), en vriend Tommy Merlyn (Colin Donnell). Maar Oliver vindt het niet gemakkelijk om de draad van zijn rijke leventje weer op te pikken. Overdag doet hij nog zijn best om de opgebroken relaties te herstellen. Maar bij nacht trekt hij er nu op uit om rijke criminelen te vermoorden. Tijdens een van die strooptochten ontdekt hij een samenzwering om The Glades, de door geweld geteisterde armenwijk van de stad, te vernietigen. Kan Oliver dit onrecht verhinderen?

3. The Punisher

Marvel doet het goed op Netflix, ook met de serie The Punisher. Het verhaal draait om Frank Castle. Deze man is na de moord op zijn familie opgejaagd en op de vlucht. Hij wordt achtervolgd, maar besluit het heft in eigen handen te nemen. Frank vindt zijn nieuwe roeping als burgerwacht. Niet zomaar iemand die de wacht houdt, maar een gevreesde vijand voor de onderwereld. Frank heeft namelijk niks meer te verliezen nadat hij zijn familie is kwijtgeraakt. Hij bestrijdt misdaad op de meest dodelijke manier. Hierdoor komt hij al gauw genoeg bekend te staan als The Punisher.

2. Daredevil

Marvel's Daredevil

Overdag is Matt Murdock (gespeeld door Charlie Cox) advocaat, maar ‘s nacht is hij Daredevil, een onvervalste superheld, die de straten van Hell’s Kitchen (New York) veilig houdt. Matt profiteert daarbij optimaal van zijn jeugdblindheid, die zijn resterende zintuigen buitengewoon aanscherpte. En uiteraard spelen zijn heldendaden zich af in het unieke Marvel Cinematic Universe (MCU), de fictieve wereld waar alle superhelden uit de bekende Marvel strips wonen. Zo is deze serie meteen ook een van de aanlopen naar de populaire Defenders miniserie, waarin zowat alle Marvel helden samenkomen.

1. Jessica Jones

Jessica Jones

Jesccia Jones is de twee Netflix serie gebaseerd op Marvel comics. Eerst was er Daredevil, en later volgen nog Iron Fist en Luke Cage. Uiteindelijk zullen de vier helden samen te zien zijn in The Defenders.
Jessica Jones (gespeeld door Krysten Ritter, onder andere bekend van Breaking Bad) is een voormalig superheldin, die een andere carrière kiest vanwege een tragisch ongeval. Ze is een een eigen detective bedrijfje getart. Net als Daredevil is haar werkgebied Hell’s Kitchen, een slechte wijk in New York. Ze onderzoekt vooral zaken waarbij mensen met bijzondere gaven bij betrokken zijn. Jessica wordt ingehuurd om een mooie verdwenen studente op te sporen, dit blijkt echter niet een normale zaak, en al snel wordt ze weer geconfronteerd met demonen uit haar verleden.

  • Leave a Comment