16 Beste Sci-fi Series op Netflix

16. Glitch

Deze Australische dramaserie draait helemaal om één groot mysterie. In een klein en rustig dorpje lijkt nooit iets te gebeuren, tot zes inwoners terugkomen uit te dood. Ze zijn helemaal gezond en het lijkt alsof er niets gebeurd is. Dat is reden genoeg voor een lokale politieagent, James Hayes, om een onderzoek te starten. Hij schakelt de hulp in van dokter Elishia Glass om dit mysterie op te lossen. Alle zes overleden mensen zijn op de een of andere manier met elkaar betrokken. Dat betekent dat de politieagent en de dokter op zoek moeten naar de persoon die verantwoordelijk is voor dit grote mysterie.

15. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is de perfecte combinatie tussen komedie en science fiction. De detective Dirk werkt samen met zijn assistent Todd, die niet altijd even enthousiast is over de werkwijze van Dirk. De detective is er toch van overtuigd dat de twee door hogere machten zijn samengebracht om alle mysteries en criminele zaken op te lossen. Tijdens een van hun zaken stuiten ze op een gevaarlijk bovennatuurlijk mysterie. Ondertussen is er ook nog een huurmoordenaar in het spel. Hij heeft het op Dirk gemunt. Het leven van een detective gaat dus zeker niet over rozen.

14. Survivors

Survivors volgt een groep gewone mensen die een vernietigende virale pandemie overleven, de zogenaamde ‘Europese griep’. Het merendeel van de wereldbevolking gaat eraan ten onder. De ziekte veroorzaakt gruwelijke ‘cytokine stormen’ in het immuunsysteem, waardoor dat totaal vernietigd wordt. In een wereld zonder maatschappij, politie of wet wordt de groep aan ontzettende gevaren blootgesteld. Gelukkig hielden zij aan hun Europees virus een aantal bovennatuurlijke krachten over. Zij zullen hen ongetwijfeld goed van pas komen in hun strijd.

13. Lost in Space

Lost in Space is een remake van de populaire sci-fi serie uit de jaren ’60 van de vorige eeuw. De serie was toen baanbrekend. Er werd een verre toekomst getoond (1997) waar er geen hoop meer was op leven op aarde. Astronauten werden naar het Centauri-systeem gestuurd om te overleven. Dit maal speelt de serie zich af in 2046 en wordt er wederom de aarde geëvacueerd de ruimte in. De familie Robinson en het ruimteschip “Jupiter 2” belanden in een scheur in ruimtetijd en crashen op een onbekende planeet, lichtjaren van hun bestemming. De familie robinson en de andere kolonisten krijgen te maken met aliens en hun eigen persoonlijke demonen terwijl ze proberen de planeet te verlaten.

12. Killjoys

De “Quad” is een groep fanatieke premiejagers die in een ver sterrenstelsel actief is. Ze staan ook wel bekend als de Killjoys. Hun doel is om intergalactische criminelen op te sporen en op te pakken. Keer op keer krijgen ze een nieuwe missie, waardoor ze altijd op pad zijn. Ze moeten hierbij volledig onpartijdig blijven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk een oorlog op komst, die mogelijk ontzettend veel slachtoffers zal veroorzaken. De Killjoys hebben steeds meer moeite met alle regels waar ze zich aan moeten houden, waardoor hun werk alleen maar lastiger wordt.

11. Travellers

Travellers is een sciencefiction serie. Een paar honderd jaar in de toekomst zijn mensen er in geslaagd om een techniek te ontwikkelen waarmee hun bewustzijn kan worden overgezet op mensen uit het verleden. In 2016 om precies te zijn. Hiermee kunnen ze in de praktijk mensen letterlijk overnemen en hen worden. Op deze manier proberen ze een grote ramp in wording te voorkomen. Het enige nadeel is dat het bewustzijn van de oorspronkelijke persoon hiermee volledig wordt uitgewist en nooit meer terugkomt. Een ernstige ethische kwestie waarover het laatste woord nog niet is gevallen.

10. The Mist

Deze horror scifi serie is gebaseerd op een origineel verhaal van de bekende schrijver Stephen King. Een mysterieuze mist rolt over een klein dorpje heen. Hierdoor raken alle inwoners gedesoriënteerd en raken ze hun vrienden en familieleden kwijt. De buitenwereld is niet meer bereikbaar, waardoor de inwoners samen moeten werken om deze mysterieuze mist op de een of andere manier te laten verdwijnen. Dat is niet altijd even makkelijk, want de mist zorgt ervoor dat niemand meer helder kan denken. Inwoners worden krankzinnig en de morele normen en waarden beginnen langzaam maar zeker te verdwijnen in het dorp.

9. Under the Dome

Under The Dome

Op een mooie dag komt het (fictieve) dorpje Chester’s Mill onder een gigantische koepel terecht. Het ding is transparant, massief en onvernietigbaar. Het dorp en zijn bewoners worden in een en dezelfde ademstoot van de wereld afgesloten. Er is geen internet meer en geen mobiel telefoonverkeer. Enkel een beperkte radiocommunicatie is mogelijk. Voedselvoorraden slinken en spanningen nemen toe terwijl militairen, overheid en media neerstrijken rond de koepel in een poging om hem af te breken. Ondertussen groeperen een aantal insiders zich ook. Zij gaan op zoek naar waar de koepel vandaan komt, waarvoor hij dient en wanneer hij zal verdwijnen. Als hij ooit zal verdwijnen. De lokale journaliste Julia Shumway (Rachelle Lefevre) heeft misschien wel een spoor. Nog voor de koepel kwam, was zij al op de hoogte van een aantal mysterieuze leveringen van propaan aan het dorp. Misschien heeft de enigmatische Dale “Barbie” Barbara (Mike Vogel) er wel iets mee te maken.

8. Star Trek: Discovery

Star Trek is weer terug met een nieuwe verhalenreeks. Stark Trek: Discovery speelt zich 10 jaar voor de bekende verhalen van captain Kirk en Spock af. Tijdens de serie wordt het verhaal van de USS Discovery gevolgd. De bemanning van dit ruimteschip heeft als doel om nieuwe volkeren en planeten te ontdekken. Tijdens hun zoektocht komen ze in een koude oorlog terecht. Deze oorlog tussen de United Federation of Planets en het Klingon Rijk is het grote conflict dat in deze Star Trek serie centraal staat.

7. Altered Carbon

In de wereld van Altered Carbon is de dood niet meer permanent. Het is namelijk mogelijk om je bewustzijn over te zetten van het ene naar het andere lichaam. Hierdoor kan soldaat Takeshi Kovacs na meer dan 250 jaar weer tot leven komen in een nieuw lichaam. Hij staat onder toezicht van Laurens Bancroft, een rijke politicus. Bancroft wil Kovacs graag een nieuwe kans geven, maar daar staat wel iets tegenover. De oud-soldaat moet namelijk een moord oplossen. Welke moord? Die van Laurens Bancroft zelf.

6. 3%

Drie procent is een Braziliaanse serie die zich afspeelt in de toekomst. In deze wereld komt iedereen na een periode van twintig jaar terecht in een bijzonder selectieproces dat zal leiden naar een pad naar de `Nieuwe Wereld`. Een plek vol ongekende mogelijkheden en kansen op een nieuw en beter leven. Helaas haalt maar drie procent van de mensen de strenge selectiecriteria voor dit paradijs. Tot die tijd zullen ze een streng en uiterst pijnlijk proces moeten ondergaan om zo ver te komen.

5. Sense8

Sense8

Acht onbekenden uit verschillende werelddelen worden plots mentaal en emotioneel met elkaar verbonden. Will (Smith), Riley (Middleton), Capheus (Ameen), Sun (Bae), Lito (Silvestre), Kala (Desai), Wolfgang (Riemelt) en Nomi (Clayton) hebben nochtans allemaal een verschillende achtergrond en cultuur, maar toch weten zij elkaar vanaf nu perfect aan te voelen. Zonder er ook maar woorden aan vuil te moeten maken, delen zij elkaar kennis, talen en talenten. Hun band komt aan het licht wanneer zij op een doodnormale dag alle acht hetzelfde visioen krijgen. Een vrouw genaamd Angela (Hannah) zal weldra een gewelddadige dood sterven. Niet alleen ontdekken de ‘sensates’ zo dat ze mentaal en emotioneel verbonden zijn, ze worden dus ook meteen voor een opgave van levensbelang gesteld: Angela redden. Dat blijkt overigens lang niet zo simpel, zelfs niet met hun nieuwe gaven, en zelfs niet met de hulp en bescherming van een doorwinterde sensate als Jonas (Andrews). Waar komen die gaven immers vandaan? Wat hebben zij te betekenen? Hoe kun je ze begrijpen? En waarom worden de acht nu plots opgejaagd door Whispers (Mann), een kwaadwillige sensate, die hun psychische link wil aftappen?

4. Continuum

Continuum

Kiera Cameron (Rachel Nichols) is een officier bij de City Protective Services (CPS). Afgezien van haar hectische job leeft zij een normaal leven, samen met haar man en zoon. Alleen is ‘normaal’ hier dan wel ‘normaal in het Vancouver van 2077’. Hier heeft zich een corporatistische en oligarchische dystopie gevormd onder de naam North American Union. Deze Union wordt bestuurd door het Corporate Congress. De burgers van de oligarchie zijn ogenschijnlijk vrij, maar gaan in wezen gebukt onder een hoogtechnologische politiestaat die de kleinste details van alle privé levens surveilleert. Protesten tegen deze gang van zaken worden meedogenloos de kop ingedrukt, zo ook bij de Liber8, een groep zelfverklaarde vrijheidsstrijders. De enige manier waarop zij aan hun executie weten te ontsnappen is door te vluchten naar het jaar 2012. En wie anders dan Kiera reist er toevallig met hen mee.

3. Orphan Black

Orphan Black

Sarah Manning is een oplichtster. Op een dag is zij getuige van de zelfmoord van ene Beth Childe, die als twee druppels water op haar lijkt. Sarah ziet al snel de mogelijkheden en neemt de identiteit aan van haar doppelgänger. Zo wordt ze plots een politiedetective. Al gauw komt Sarah er zo achter dat zij eigenlijk een kloon is. Bovendien heeft zij vele zusterklonen, verspreid over Noord-Amerika en Europa. Erger nog: iemand maakt jacht op haar en haar zusters. Samen met haar stiefbroer, Felix Dawkins, en twee zusterklonen, Alison Hendrix en Cosima Niehaus, ontdekt Sarah de bron van haar bestaan: een wetenschappelijke beweging genaamd ‘Neolution’. Volgens Neolution kan de menselijke evolutie gemanipuleerd worden via wetenschappelijke kennis. Vanuit het Dyad Instituut coördineren ze daarom een enorm eugenetisch programma.

2. Black Mirror

black mirror

Black Mirror is een science fiction anthologie die op zoek gaat naar de neveneffecten van de moderne technologie. De ‘zwarte spiegel’ uit de titel verwijst naar de zwarte schermpjes die vandaag de dag het moderne leven bepalen: de tv, de monitor, de smartphone. Elke aflevering wordt daarbij opgevat als een show op zichzelf. In de pilot ontmoeten we bijvoorbeeld de Engelse Prime Minister, Michael Callow (Rory Kinnear). Wanneer de zeer geliefde prinses Susannah, gravin van Beaumont (Lydia Wilson) gekidnapt wordt, komt hij voor een enorm dilemma te staan. Om haar veilig en wel terug te krijgen, moet Michael immers geslachtsgemeenschap hebben met een varken, live, op tv. Een aantal technische specificaties moet zijn bedrog beletten. In weerzin van wat hem te wachten staat, zet Callow alles in het werk om de kidnappers op te sporen voor het verstrijken van de deadline. De Britse publieke opinie lijkt daarbij alvast aan zijn kant te staan en reageert verontwaardigd via #Snoutrage.

1. Stranger Things

stranger things

Stranger Thing is een sci-fi horror serie exclusief te zien op Netflix. De serie speelt zich af in Indiana (US) in de jaren ’80. De serie heeft dan ook echt die ‘eighties fibes’, een soort mix van ET, The Stand en The Goonies.
Een jongetjes verdwijnt op een dag spoorloos. Zijn moeder, vriendjes en de politie zoeken naar antwoorden en belanden in een groot mysterie: geheime overheid experimenten, angstaanjagende bovennatuurlijke krachten en een heel vreemd meisje.

  • Leave a Comment