De lach is universeel, en in een wereld die vaak behoorlijk somber kan zijn, hebben we allemaal een goede dosis humor nodig om de balans te herstellen. Hier is onze lijst met de beste komedieseries op Netflix, die een breed scala aan humorstijlen en thema’s bieden.

27. Derek

Derek | Full Trailer | Netflix

Deze Britse mockumentary serie volgt Derek, een eenvoudige maar uiterst vriendelijke medewerker van een bejaardentehuis. Met zijn unieke blik op het leven brengt hij een nieuwe betekenis aan mededogen en vriendschap.

26. One Day at a Time

ONE DAY AT A TIME Official Trailer (HD) Netflix Comedy Series

Deze heruitvinding van de klassieke sitcom volgt een Cubaans-Amerikaanse familie en behandelt hedendaagse problemen zoals mentaliteit en seksualiteit op een humoristische manier.

25. Rita

Rita - Bande Annonce Officielle HD - Mille Dinesen / Carsten Bjornlund / Lise Baastrup

Deze Deense komedie draait om Rita, een rebelse lerares die niet bang is om tegen conventies in te gaan, zowel in haar persoonlijke leven als in de klas.

24. Atypical

Atypical | Official Trailer [HD] | Netflix

Een komedie-dramaserie over een 18-jarige op het autistische spectrum. De serie belicht de ups en downs van zijn zoektocht naar meer onafhankelijkheid.

23. Please Like Me (2013‑2016)

Please Like Me Trailer

Deze Australische serie biedt een verfrissende en eerlijke kijk op het leven van een jonge, gay man en zijn dagelijkse worstelingen met liefde en vriendschap.

22. Derry Girls

TRAILER | Derry Girls | Starts Thursday 4th January

Deze Ierse komedie serie volgt vier meisjes op een katholieke meisjesschool tijdens de Noord-Ierse ‘Troubles’, met hilarische resultaten.

21. The Kominsky Method (2018-2021)

THE KOMINSKY METHOD Trailer (2018) Netflix

De komedieserie volgt een verouderde acteercoach en zijn beste vriend, die samen de ups en downs van het ouder worden in Hollywood doormaken.

20. Home for Christmas

Home For Christmas | Official Trailer | Netflix

Deze Noorse serie volgt Johanne, die 24 dagen heeft om een vriend te vinden om mee naar huis te nemen voor Kerstmis, om zo haar familie tevreden te stellen.

19. Grace and Frankie (2015‑2022)

Grace and Frankie | Official Trailer [HD] | Netflix

Wanneer hun echtgenoten aankondigen dat ze homoseksueel zijn en gaan trouwen, moeten de titulaire personages, beide op leeftijd, hun levens opnieuw uitvinden.

18. Jane the Virgin

Jane the Virgin - Trailer (CW)

Een jonge vrouw, die ervoor heeft gekozen om maagd te blijven, wordt per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd, waardoor haar leven totaal overhoop wordt gehaald.

17. How to Sell Drugs Online (Fast)

How to Sell Drugs Online (Fast) | Trailer | Netflix

Een tiener begint zijn eigen online drugshandel om indruk te maken op zijn ex, maar ontdekt al snel dat hij boven zijn hoofd zit.

16. Lovesick

Lovesick - Trailer Season 1 (Channel 4 / Netflix)

Deze Britse komedie volgt een man die, na gediagnosticeerd te zijn met een SOA, contact moet opnemen met al zijn vroegere seksuele partners.

15. Sex Education

Sex Education Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Een verlegen tiener en zijn seks-therapeut moeder starten een ondergrondse seks-therapiepraktijk op zijn middelbare school.

14. The End of the F***ing World (2017-2019)

The End of the F***ing World Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

Deze zwartgallige komedie volgt twee tieners die samen op pad gaan: de een om zijn eerste moord te plegen, de ander om haar vader te vinden.

13. Happy

HAPPY! Trailer Season 1 (2018) SyFy Series

Een voormalige politieagent wordt gekoppeld aan een imaginaire blauwe eenhoorn als hij een meisje probeert te redden uit de handen van een sadistische crimineel.

12. Master of None (2015‑2021)

Master of None | official trailer (2015) Netflix Aziz Ansari

De serie volgt het leven van Dev, een 30-jarige acteur in New York, en behandelt thema’s als liefde, carrière en cultuur.

11. Workin’ Moms (2017‑2023)

Workin' Moms Season 1 Netflix Trailer

Deze Canadese komedie volgt vier moeders die terugkeren naar de arbeidsmarkt en de uitdagingen aangaan van werk, liefde en moederschap.

10. Brooklyn Nine-Nine (2013-2022)

BROOKLYN NINE-NINE - Official Trailer

Deze politie-komedie volgt het 99e district van de New York City Police Department en is een hilarische mengeling van domme grappen en slimme satire.

9. Cobra Kai

Official Cobra Kai Trailer - The Karate Kid saga continues

Deze spin-off van “The Karate Kid” pikt de verhaallijn weer op, vele jaren later, waarbij de vroegere rivalen hun dojo’s en jeugdtrauma’s onder ogen moeten komen.

8. Santa Clarita Diet

SANTA CLARITA DIET Trailer (2017)

Een makelaarsechtpaar ziet hun leven op zijn kop gezet als de vrouw plotseling een drang naar menselijk vlees ontwikkelt.

7. The Good Place (2016‑2020)

THE GOOD PLACE Trailer

Deze komedieserie op Netflix volgt Eleanor Shellstrop, die zich in het hiernamaals bevindt, terwijl ze probeert een beter mens te worden om haar plek in ‘The Good Place’ te verdienen.

6. Community

Community Season 1 Trailer

Een groep misfits vormt een studiegroep op een community college en beleeft hilarische avonturen, parodieën op popcultuur inbegrepen.

5. After Life

After Life | Official Trailer [HD] | Netflix

Een man die na de dood van zijn vrouw depressief wordt, besluit om de wereld precies te vertellen wat hij van hen vindt, met hilarische en ontroerende resultaten.

4. Monty Python’s Flying Circus (1969‑1974)

"Monty Python's Flying Circus" celebrates 50th anniversary

Deze Britse sketch-komedieserie is iconisch voor zijn absurdisme, complexe woordspelingen, en bizarre humor.

3. Arrested Development (2003‑2019)

Arrested Development Trailer

Deze Amerikaanse serie volgt de dysfunctionele Bluth-familie en hun capriolen na het verlies van hun familiefortuin.

2. The Office (2005‑2013)

The Office (US) | Trailer Oficial | HBO Max

Deze mockumentary volgt het dagelijks leven van de medewerkers van het papierbedrijf Dunder Mifflin, en wordt beschouwd als een van de grootste komedieseries aller tijden.

1. Seinfeld (1989‑1998)

Seinfeld | Official Trailer | Netflix

Deze ‘show over niets’ volgt vier vrienden in New York en is befaamd om zijn unieke kijk op het alledaagse leven.