De lach is universeel, en in een wereld die vaak behoorlijk somber kan zijn, hebben we allemaal een goede dosis humor nodig om de balans te herstellen. Hier is onze lijst met de beste komedieseries op Netflix, die een breed scala aan humorstijlen en thema’s bieden.

27. Derek

Deze Britse mockumentary serie volgt Derek, een eenvoudige maar uiterst vriendelijke medewerker van een bejaardentehuis. Met zijn unieke blik op het leven brengt hij een nieuwe betekenis aan mededogen en vriendschap.

26. One Day at a Time

Deze heruitvinding van de klassieke sitcom volgt een Cubaans-Amerikaanse familie en behandelt hedendaagse problemen zoals mentaliteit en seksualiteit op een humoristische manier.

25. Rita

Deze Deense komedie draait om Rita, een rebelse lerares die niet bang is om tegen conventies in te gaan, zowel in haar persoonlijke leven als in de klas.

24. Atypical

Een komedie-dramaserie over een 18-jarige op het autistische spectrum. De serie belicht de ups en downs van zijn zoektocht naar meer onafhankelijkheid.

23. Please Like Me (2013‑2016)

Deze Australische serie biedt een verfrissende en eerlijke kijk op het leven van een jonge, gay man en zijn dagelijkse worstelingen met liefde en vriendschap.

22. Derry Girls

Deze Ierse komedie serie volgt vier meisjes op een katholieke meisjesschool tijdens de Noord-Ierse ‘Troubles’, met hilarische resultaten.

21. The Kominsky Method (2018-2021)

De komedieserie volgt een verouderde acteercoach en zijn beste vriend, die samen de ups en downs van het ouder worden in Hollywood doormaken.

20. Home for Christmas

Deze Noorse serie volgt Johanne, die 24 dagen heeft om een vriend te vinden om mee naar huis te nemen voor Kerstmis, om zo haar familie tevreden te stellen.

19. Grace and Frankie (2015‑2022)

Wanneer hun echtgenoten aankondigen dat ze homoseksueel zijn en gaan trouwen, moeten de titulaire personages, beide op leeftijd, hun levens opnieuw uitvinden.

18. Jane the Virgin

Een jonge vrouw, die ervoor heeft gekozen om maagd te blijven, wordt per ongeluk kunstmatig geïnsemineerd, waardoor haar leven totaal overhoop wordt gehaald.

17. How to Sell Drugs Online (Fast)

Een tiener begint zijn eigen online drugshandel om indruk te maken op zijn ex, maar ontdekt al snel dat hij boven zijn hoofd zit.

16. Lovesick

Deze Britse komedie volgt een man die, na gediagnosticeerd te zijn met een SOA, contact moet opnemen met al zijn vroegere seksuele partners.

15. Sex Education

Een verlegen tiener en zijn seks-therapeut moeder starten een ondergrondse seks-therapiepraktijk op zijn middelbare school.

14. The End of the F***ing World (2017-2019)

Deze zwartgallige komedie volgt twee tieners die samen op pad gaan: de een om zijn eerste moord te plegen, de ander om haar vader te vinden.

13. Happy

Een voormalige politieagent wordt gekoppeld aan een imaginaire blauwe eenhoorn als hij een meisje probeert te redden uit de handen van een sadistische crimineel.

12. Master of None (2015‑2021)

De serie volgt het leven van Dev, een 30-jarige acteur in New York, en behandelt thema’s als liefde, carrière en cultuur.

11. Workin’ Moms (2017‑2023)

Deze Canadese komedie volgt vier moeders die terugkeren naar de arbeidsmarkt en de uitdagingen aangaan van werk, liefde en moederschap.

10. Brooklyn Nine-Nine (2013-2022)

Deze politie-komedie volgt het 99e district van de New York City Police Department en is een hilarische mengeling van domme grappen en slimme satire.

9. Cobra Kai

Deze spin-off van “The Karate Kid” pikt de verhaallijn weer op, vele jaren later, waarbij de vroegere rivalen hun dojo’s en jeugdtrauma’s onder ogen moeten komen.

8. Santa Clarita Diet

Een makelaarsechtpaar ziet hun leven op zijn kop gezet als de vrouw plotseling een drang naar menselijk vlees ontwikkelt.

7. The Good Place (2016‑2020)

Deze komedieserie op Netflix volgt Eleanor Shellstrop, die zich in het hiernamaals bevindt, terwijl ze probeert een beter mens te worden om haar plek in ‘The Good Place’ te verdienen.

6. Community

Een groep misfits vormt een studiegroep op een community college en beleeft hilarische avonturen, parodieën op popcultuur inbegrepen.

5. After Life

Een man die na de dood van zijn vrouw depressief wordt, besluit om de wereld precies te vertellen wat hij van hen vindt, met hilarische en ontroerende resultaten.

4. Monty Python’s Flying Circus (1969‑1974)

Deze Britse sketch-komedieserie is iconisch voor zijn absurdisme, complexe woordspelingen, en bizarre humor.

3. Arrested Development (2003‑2019)

Deze Amerikaanse serie volgt de dysfunctionele Bluth-familie en hun capriolen na het verlies van hun familiefortuin.

2. The Office (2005‑2013)

Deze mockumentary volgt het dagelijks leven van de medewerkers van het papierbedrijf Dunder Mifflin, en wordt beschouwd als een van de grootste komedieseries aller tijden.

1. Seinfeld (1989‑1998)

Deze ‘show over niets’ volgt vier vrienden in New York en is befaamd om zijn unieke kijk op het alledaagse leven.