33 Beste Komedieseries op Netflix

33. The Windsors

De Britse royalties zijn ontzettend populair, maar dat betekent niet dat ze gespaard worden. In deze komedieserie worden de Windsors niet al te mooi afgebeeld. De familie heeft zo zijn eigen schandalen en eigenaardigheden. De makers van deze serie vinden het leuk om de statige koninklijke familie op een komische manier neer te zetten. Bovendien willen ze de misstanden van de Windsors op een grappige manier aan het licht brengen. Zo zie je deze familie eens een keer van een andere kant.

32. One Day at a time

One Day at a Time is een typisch Amerikaanse familiekomedie, waarbij het deze keer over het wel en wee van een Latino familie uit Cuba gaat. In de film komen de drie generaties mooi aan bod. Aan de ene kant de moeder, Ann Romano. Vervolgens natuurlijk de kinderen. De tieners Julie en Barbara. Natuurlijk hoort daar ook nog een ouderwets conservatieve oma bij het geheel wat schwung geeft. Ann staat in het midden van de generaties en probeert haar kinderen de vrijheid te geven die ze zelf nooit had, terwijl ze als gescheiden vrouw tegelijkertijd om moet gaan met de avances van buurtbewoners.

31. You me her

you me here

Twee yuppen die in een Amerikaanse buitenwijk wonen komen tot de conclusie dat hun seksleven wel een nieuwe impuls kan gebruiken. In een opwelling huurt Jack een escortdame in, Izzy. Wat ze beiden niet hadden kunnen verwachten was dat deze spontane actie zou uitlopen op iets serieus, wat het leven van alle drie de hoofdpersonen uiteraard volledig op zijn kop zet. De vraag waarmee de kijker wordt geconfronteerd is deze: wat zou jij doen als je simpele, maar relatief gelukkige relatie op deze manier volledig op zijn kop wordt gezet?

30. Please like me

please like me

De serie begint op het moment dat hoofdrolspeler Josh (Josh Thomas) het uitmaakt met zijn vriendin Claire. De reden daarvoor is dat hij tot de conclusie is gekomen dat hij op mannen valt. Zijn nu voormalige vriendin Claire probeert hem samen met zijn beste vriend en huisgenoot Tom te helpen om deze ontdekking te doen landen. Onder meer natuurlijk bij zijn geschokte familie. Daarnaast is er ook nog de moeder van Josh, die worstelt met een depressie. Het wordt allemaal nog gecompliceerder als Josh het diepe induikt met de jonge en knappe Geoffrey.

29. Chewing Gum

Chewing Gum is een komische serie die draait om Tracey Gordon. Deze 24-jarige jonge vrouw is christelijk, weet weinig van wat er speelt in de wereld en is dringend op zoek naar een gelegenheid om haar maagdelijkheid te verliezen. De serie speelt zich af in een zwart, streng christelijk gezin in Londen, waar duidelijk wordt dat haar Bijbelzwaaiende moeder een dikke vinger in de pap heeft. Ook haar verloofde doet vrolijk mee aan het rond bazuinen van christelijke oneliners. Daartegenover staan de wereldse vrienden van Tracey die haar juist aanmoedigen om de wereld in te stappen.

28. Haters back off

Haters Back Off

De serie Haters Back Off, is een eigentijdse parodie op onze samenleving. Hoofdrolspeelster Miranda Sings heeft maar één droom: een beroemdheid worden op YouTube. Daarvoor mag het nodige wijken. Miranda is een verwende, egoïstische en ongetalenteerde actrice met teveel zelfvertrouwen. De serie beschrijft haar verhaal vanaf het uploaden van haar eerste video tot op het moment dat er eentje `viral` gaat. De serie beschrijft ook de prijs die haar familieleden moeten betalen voor de droom van Miranda. De serie werd door Netflix omschreven als een `bizarre familiekomedie`.

27. Hjørdis

hjordis

De miniserie Hjørdis is een spin-off van de populaire Deense TV serie ‘Rita’ en volgt de excentrieke en wat onhandige lerares Hjørdis (Lise Baastrup) terwijl ze een schoolvoorstelling over pesten in elkaar wil steken. Net als Rita vindt Hjørdis plaats in de school geleid door controlefreak Helle (Ellen Hillingsø). Lerares Hjørdis krijgt er de opdracht om een toneelstuk over pestgedrag te monteren, samen met de leerlingen, een groepje sociaal incapabele sujetten en verstotelingen. De show zal bovendien niet enkel bijgewoond worden door de ouders, maar ook door niemand minder dan de kroonprinses, Mary van Denemarken. Kan Hjørdis haar troepen, die zelf vaak gepest worden, zover krijgen om de perfecte show over pesten te organiseren?

26. Lady Dynamite

De serie `Lady Dynamite` draait om stand-up comedian en actrice Maria Bamford, die door zichzelf gespeeld wordt. De serie volgt haar verhaal als ze terugkeert naar Los Angeles nadat ze zes maanden opgenomen is geweest in een tehuis voor behandeling van een bipolaire stoornis. Vervolgens probeert ze haar leven opnieuw op te pakken, waarbij ze de hulp krijgt van haar manager Bruce Ben-Bacharach, die wordt gespeeld door Fred Melamed. Gedurende het eerste seizoen van de serie komen regelmatig flash backs voor, waarin je stukje bij beetje te weten komt hoe het verhaal zich zo heeft kunnen ontwikkelen.

25. Derek

Derek

Derek Noakes (Ricky Gervais) is 50 jaar en werkt als verzorger in Broad Hill, een rusthuis. Derek werkt er al drie jaar. In zijn vrije tijd houdt hij vooral van reality tv en spelprogramma’s. Het leven van beroemdheden volgt hij ondertussen op de voet, net als YouTube en het dierenleven. Derek is aardig, behulpzaam en zit vol goede intenties waarmee hij zichzelf wegcijfert ten voordele van anderen. Hij is tegelijk kwetsbaar omdat hij kinderlijk naïef in het leven staat en gevoelig is voor alle afleiding die de samenleving te bieden heeft. Daardoor wordt Derek ook wel eens belachelijk gemaakt en met de rug aangekeken. Door zijn sociale eigenaardigheid en zijn eigen verlegenheid raakt hij ook enigszins gemarginaliseerd. Maar vriendelijkheid is belangrijker dan slimheid of een mooi voorkomen, vindt Derek. Veel bronnen omschrijven hem daarom als autistisch, al houdt Gervais het graag dubbelzinnig op dit gebied. Naast acteur is hij ook schrijver en regisseur van de serie.

24. Wet Hot American Summer: First Day of Camp

Wet Hot American Summer First Day of Camp

Wet Hot American Summer: First Day of Camp is een prequal op de gelijknamige cultklassieker uit 2001. Zagen we in de film de laatste dag van het zomerkamp “Camp Firewood” in de serie zien we juist de eerste dag. Alle acteurs (ondertussen wereldsterren als Paul Rudd, Elizabeth Banks, Bradley Cooper, Amy Poehler en vele anderen) zijn weer van de partij. Ze zijn ondertussen 14 jaar ouder, maar spelen gewoon nog steeds een puber.
In 1981 bereidt Camp Firewood, een zomerkamp in Waterville, Maine, zich voor op de laatste kampdag. Voor de kampleiders betekent dat een laatste kans om hun zomer op te fleuren met een romantische ontmoeting met een van de kampgangers. En uiteraard staat de afsluitende talentenshow op het programma. In die context heeft directrice Beth (Janeane Garofalo) het natuurlijk knap lastig om haar helpers en kampgangers in het gareel te houden. Bovendien wordt ze ook zelf enigszins afgeleid door haar gevoelens voor Henry (David Hyde Pierce), een professor astrofysica aan het Colby College. Henry zelf heeft echter wel wat beters te doen. Buiten ieders weten om moet hij immers beletten dat een NASA luchtlab het kamp treft.

23. Rita

Rita

Rita Madsen (Mille Dinesen) is een koppige en onconventionele lerares. De alleenstaande moeder werkt in een middelbare school onder het gezag van de strikte directeur Rasmus. Naast Rita werd ook de spin-off Hjørdis bekend. Die speelt zich af in dezelfde school en volgt de lerares uit de titel terwijl zij met gepeste leerlingen een schooltoneelstuk over pesten moet maken.
Voor haar vertolking van Rita mocht Mille Dinesen verschillende awards ontvangen. NPO 1 plant vanaf november 2015 ook een Nederlandse versie van deze Zweedse sitcom, getiteld Tessa.

22. Disjointed

Jarenlang is Ruth actief geweest als advocate. Een van haar grootste prestaties is het legaliseren van wiet. Deze liefde voor marihuana heeft haar leven overgenomen. Tegenwoordig is ze namelijk niet meer actief als advocaat, maar heeft ze haar eigen coffeeshop. Deze winkel runt ze met haar zoon en een groep werknemers. Ze brengt haar leven tegenwoordig constant stoned door. Haar vaste klanten zijn bijna dierbaren geworden en zij zorgen ervoor dat iedere aflevering van deze serie levendig en verrassend is. De rol van Ruth wordt ook nog eens gespeeld door een Oscar-winnende actrice: Kathy Bates speelt namelijk de hoofdrol in deze serie.

21. Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency is de perfecte combinatie tussen komedie en science fiction. De detective Dirk werkt samen met zijn assistent Todd, die niet altijd even enthousiast is over de werkwijze van Dirk. De detective is er toch van overtuigd dat de twee door hogere machten zijn samengebracht om alle mysteries en criminele zaken op te lossen. Tijdens een van hun zaken stuiten ze op een gevaarlijk bovennatuurlijk mysterie. Ondertussen is er ook nog een huurmoordenaar in het spel. Hij heeft het op Dirk gemunt. Het leven van een detective gaat dus zeker niet over rozen.

20. Girlboss

Je bent misschien een zakenvrouw, maar dat betekent niet dat je ook meteen volwassen bent. Dat geldt zeker voor de jonge Sophia. Zij ontdekt een gat in de markt door vintage kleding via het internet te verkopen. De vraag is enorm, waardoor haar bedrijf binnen de kortste keren groeit. Haar liefde voor mode wordt getransformeerd in een lucratief verdienmodel. Ze moet alleen nog wel leren om iets volwassener te worden, want haar manier van leven is niet bepaald verfijnd te noemen. Girlboss is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het leven van Sophia Amoruso was de inspiratie voor deze komische serie.

19. Everything Sucks!

Het is 1996: de tijd van discmans, kleurrijke outfits en technologische vernieuwingen. Deze tijd lijkt gevuld te zijn met talloze avonturen, maar niets is minder waar. In het Amerikaanse plaatsje Boring lijkt het leven van een groep tieners stil te staan. Ze zijn outsiders en maken niet de avonturen mee die je van pubers zou verwachten. Deze leerlingen zijn allemaal lid van de toneelclub of a/v vereniging. Ze besluiten om hun talenten te gebruiken door een film te maken. Met deze film willen ze laten zien hoe moeilijk, uitzichtloos en saai hun leven is.

18. Crazy Ex-Girlfriend

Rebecca is een tijd geleden door haar vriend gedumpt. Ze heeft een succesvolle baan als advocate in New York, maar besluit om naar Californië te verhuizen. Dat is namelijk de plek waar haar ex tegenwoordig woont. Ze krijgt een nieuwe baan bij een advocatenkantoor en begint haar eigen leven opnieuw op te bouwen. Ondertussen houdt ze wel een oogje in het zeil, want ze wil haar ex nog steeds terugwinnen. Ze raakt bevriend met zijn nieuwe vriendin en leert de vrienden van haar ex kennen. De situatie wordt extra verwarrend wanneer ze valt voor de beste vriend van haar ex.

17. Friends From College

Ze hebben allemaal samen op Harvard gezeten, maar die tijd is nu alweer lang voorbij. Deze vriendengroep is inmiddels de veertig gepasseerd en iedereen probeert zijn of haar werk met een gezin te combineren. Na jaren komen de vrienden weer een keer bij elkaar. Dit zorgt ervoor dat ontzettend veel keuzes uit het verleden weer relevant worden. Hadden ze alles anders moeten doen? Oude romances komen weer tevoorschijn en stuk voor stuk krijgen de vrienden het gevoel dat vroeger alles beter was. Deze nostalgische serie zal voor iedereen herkenbaar zijn, zelfs wanneer je nog geen veertig jaar oud bent.

16. The Ranch

the ranch

Samen maakten ze furore in That ‘70s Show en na lange omzwervingen in Hollywood zijn Asthon Kutcher en Danny Masterson weer herenigd op televisie. The Ranch is een komedieserie waarin twee broers proberen om de familieboerderij tot een succes te maken. Hollywoodveteranen Debra Winger (Terms of Endearment) en Sam Elliott (Roadhouse) zorgen voor extra gewicht in de cast.

15. Trailer Park Boys

Trailer Park Boys

Trailer Park Boys is een Canadese ‘mockumentary’ die de lotgevallen van een groep caravanbewoners volgt. Sommigen van hen zijn ex-veroordeelden. Zij leven in het (fictionele) Sunnyvale Trailer Park van Dartmouth, Nova Scotia. Protagonisten zijn Ricky, Julian en Bubbles. Zij proberen hun geld te verdienen met kleine misdaden, al slagen ze er daarbij niet altijd even goed in om de arm der wet te ontlopen. Dat een en ander niet altijd van een leien dakje loopt, is verder ook nog te wijten aan de bemoeizieke en wraakzuchtige parkopzichter Jim Lahey en zijn assistent Randy, die steevast zijn blote bast toont. Ongewild strompelen Ricky, Julian en Bubbles zo in en uit de gevangenis. De meeste van hun plannen vallen onherroepelijk in duigen.

14. Lovesick

De jonge vrijgezel Dylan geniet van zijn vrije leven, totdat plotseling zijn grootste nachtmerrie uitkomt. Hij blijk chlamydia te hebben en moet al zijn oude vriendinnetjes daarvan op de hoogte brengen. Hij besluit de confrontatie aan te gaan samen met zijn vrienden Luke en Evie. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want tijdens zijn zoektocht naar al zijn exen ontdekt Dylan wat er allemaal mis is gegaan tijdens zijn vorige relaties. Mogelijk krijgt hij op deze manier iets meer inzicht in zijn leven als flierefluitende vrijgezel.

13. Unbreakable Kimmy Schmidt

Unbreakable Kimmy Schmidt

Kimmy Schmidt (Ellie Kemper) heeft 15 jaar opgesloten gezeten in een ondergrondse bunker. Daar werd zij achtergelaten door iemand die zich de Eerwaarde laat noemen. Hij maakte Kimmy en drie andere vrouwen wijs dat de Aarde tussentijds werd vernietigd door een Apocalyps.
Na hun redding worden de vier vrouwen omgedoopt tot ‘The Mole Women’. Kimmy besluit in New York City te blijven om daar een poging tot een nieuw leven te wagen. Op haar eerste dag in de stad gaat ze op zoek naar een kamergenoot. Het wordt de aspirerende Broadway zanger Titus Andromedon (Tituss Burgess), die echter blut is. Titus maakt Kimmy diets dat ze best eerst werk zoekt. Dat wordt gevonden bij de rijke Jacqueline Voorhees (Jane Krakowski), waar Kimmy als nanny kan beginnen. De betrekking is echter van korte duur. Wanneer Kimmy twee uur te laat aankomt op haar eerste dag wordt ze al meteen weer ontslagen. Even later wordt in een nachtclub ook nog eens haar rugzak gestolen, inclusief $ 13.000,- cash uit het ‘Mole Fund’. Voor Titus zijn het redenen genoeg om Kimmy terug naar Indiana te sturen. Maar daar denkt Kimmy niet aan. Zij heeft de Eerwaarde overleeft, waarom zou ze New York dan ook niet kunnen overleven? Kimmy besluit te blijven waar ze is en recht te zetten wat kan worden rechtgezet.

12. Grace and Frankie

Grace and Frankie

Grace en Frankie werd ontwikkeld door Marta Kauffman (voornamelijk bekend van de monsterhit Friends) en Howard J. Morris. In de titelrollen zien we niemand minder dan Jane Fonda en Lily Tomlin terug. Het verhaal is dat van Grace, een gepensioneerde specialiste in cosmetica, en Frankie, een hippie kunstlerares. Hun mannen, Robert en Sol, zijn beiden succesvolle scheidingsadvocaten in San Diego.
Het leven van Grace en Frankie wordt overhoop gesmeten wanneer beide heren hun scheiding aankondigen. Zij zijn verliefd op elkaar en zien daarom geen andere mogelijkheid dan hun vrouwen te verlaten. De samenloop van omstandigheden brengt een aardverschuiving teweeg en dwingt de beide vrouwen uiteindelijk tot samenleven. Alleen hebben Grace en Frankie het nooit erg op elkaar begrepen gehad.

11. New Girl

New Girl

Jessica “Jess” Christopher Day (Zoey Deschanel) is een energieke jonge vrouw die les geeft in een middelbare school te Los Angeles. Op een normale werkdag komt ze thuis na haar werk om haar vriendje in bed te betrappen met een andere vrouw. Jess trekt meteen haar conclusies en verlaat de relatie. Dapper gaat ze op zoek naar een andere woonplaats en beantwoordt daarbij een advertentie voor nieuwe huisgenoten op Craigslist. Zo komt ze terecht in een loft bij drie jonge mannen: Nick, Schmidt en Coach, die al snel vervangen wordt door Winston (die eerder ook al in de loft woonde). Ondertussen duikt ook nog Cece regelmatig op. Zij is Jessica’s beste jeugdvriendin en schopte het tot succesvol modemodel.

10. Atypical

De jonge Sam heeft autisme, maar dat betekent niet dat hij niks van zijn leven wil maken. Hij besluit om op zoek te gaan naar de liefde. Dat wordt alleen wel wat lastiger, want Sam heeft een hekel aan drukke omgevingen, wil het liefste over pinguïns praten en vindt het moeilijk om datingprofielen niet al te letterlijk te nemen. Tijdens zijn zoektocht moet hij zichzelf constant uitdagen, maar dat geldt ook voor zijn familie. Sam stelt zich daarom op den duur de vraag wat het nou werkelijk betekent om normaal te zijn. Zijn we niet allemaal een beetje atypisch?

9.The End of the F***ing World

The End of the F***ing World is een Britse serie die gebaseerd is op een stripverhaal van Charles S. Forsman. De hoofdrol in de serie is weggelegd voor James. Deze zeventienjarige jongen omschrijft zichzelf als een psychopaat. Erg sociaal is hij niet te noemen en het liefste zou hij ooit een moord willen plegen. Hij besluit om actie te ondernemen en kiest een doelwit uit: de mooie Alyssa. zijn plannen worden gecompliceerd wanneer hij als een blok valt voor zijn blonde klasgenoot.

8. Master of None

master of none

Dev (Aziz Ansari, ook co-creator van de serie, samen met Alan Yang) is een 30-jarige acteur die tracht door te breken in New York City, maar uiteindelijk vooral in de stad rondhangt. Zijn Amerikaanse afkomst dankt hij aan zijn ouders, die als immigranten naar de USA kwamen en daarvoor grote offers maakten. Toch lijken ze nu almaar verder uit elkaar te groeien. Op een nacht ontmoet hij ene Rachel. De twee hebben een one night stand, die in paniek eindigt wanneer Devs condoom scheurt. Toeval wil dat Dev de volgende dag op een verjaardagsfeest wordt verwacht ter ere van het eerste jaar van de zoon van een van zijn vrienden. Daar ontmoet hij nog een bevriend koppel met kinderen. Dev moet er even op letten. Tijdens het babysitten vraagt hij zich af of hijzelf ook kinderen wilt. Hij besluit dat hij voorlopig misschien toch het meest tevreden is zonder. Maar zal de natuur daar ook zo over beslissen?

7. Cuckoo

Cuckoo

Cuckoo is een Britse sitcom waar de ouders van Rachel zich doodschrikken wanneer ze haar ophalen van het vliegveld na een jaartje Amerika. Ze is getrouwd met Cuckoo, gespeeld door Andy Samberg, de nachtmerrie van alle ouders, een slacker, vol met vreemde New Age ideeën die geen baan heeft en vooral van drugs houdt.

6. Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet is een Amerikaanse horror-komedieserie. Het verhaal gaat om het getrouwde koppel Sheila en Joel. Ze leven beiden gelukkig samen in het Califonische dorp Santa Clarita. Het verhaal neemt een onverwachte wending als er iets bijzonders gebeurt met Sheila. Ze gaat door een bijzondere transformatie heen die haar verandert in een mensenvlees etende zombie.

5. Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine

Brooklyn Nine-Nine volgt het reilen en zeilen van het 99ste district van de New York City Police Department in Brooklyn. Daar neemt de strenge kapitein Ray Holt (Andre Braugher) als nieuwe leider de touwtje in handen. Tot zijn detectives behoren de getalenteerde, maar zorgeloze Jake Peralta (Andy Samberg). Hij heeft het niet zo hoog op met bevelen. Ondertussen maken we ook kennis met de enthousiaste en ambitieuze detective Amy Santiago (Melissa Fumero), en met de stoïcijnse en mysterieuze Rosa Diaz (Stephanie Beatriz). Het groepje wordt vervolledigt door Charles Boyle (Joe Lo Truglio), die verliefd is op Diaz; en geleid door de labiele sergeant Terry Jeffords (Terry Crews).

4. How I Met Your Mother

How I Met Your Mother

How I Met Your Mother vertelt de avonturen van Ted Mosby (gespeeld door Josh Radnor) op zijn zoektocht naar de moeder van zijn kinderen. Dat verhaal wordt verteld in het jaar 2030, terwijl Ted (de stem van Bob Saget) op de bank zit met zoon Luke (David Harris) en dochter Penny (Lyndsay Fonseca). Alles begint bij de jonge Mosby, die in New York City woont en daar werkt als architect. Tot zijn beste vrienden behoren onder andere het betrouwbare koppel Marshall Eriksen (Jason Segel) en Lily Aldrin (Alyson Hannigan), maar ook de excentrieke playboy Barney Stinson (Neil Patrick Harris) en nieuwsanker Robin Scherbatsky (Cobie Smulders). Zal zij misschien een relatie beginnen met Ted of toch maar met Barney?

3. The Good Place

The Good Place is de nieuwste serie van Michael Schur die ook verantwoordelijk is voor The Office, Parks and Recreation en Brooklyn Nine-Nine, duidelijk iemand aan wie je en goede komedieserie kan overlaten. The Good Place is dan ook zeer de moeite waard. De serie draait om Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), een vrouw die ontwaakt in het hiernamaals en door ene Michael (Ted Danson) wordt voorgesteld aan ‘The Good Place’. Een hemelachtige utopie die hij heeft ontworpen als beloning voor haar rechtschapen leven. Haar gedrag op aarde was echter totaal niet geschikt voor een plaats in de hemel, en ze realiseert zich dat ze per ongeluk naar The Good Place is gestuurd. Ze moet haar amorele gedrag verbergen en proberen een beter persoon te worden.

2. Modern Family

modern family

Jay Pritchett en zijn kinderen, Claire Dunphy en Mitchell Pritchett, verbinden drie families in Los Angeles. Een daarvan is Jays eigen gezin, ontstaan uit zijn recente huwelijk met een (veel) jongere Gloria Pritchett (eerder Delgado en geboren als Ramirez), een gepassioneerde Colombiaanse. Met haar heeft de patriarch Jay zopas een kind verwekt, Fulgencio (Joe). Naast Joe is ook Manny van de partij, de zoon uit Gloria’s vorige huwelijk. In de kring zit tevens het jonge gezin van Jays dochter, Claire. Zij is getrouwd met Phil Dunphy, een coole papa van drie en makelaar in vastgoed. Zoon Mitchell, een advocaat, adopteerde dan weer een Vietnamese dochter, Lily, samen met zijn man, Cameron Tucker.

1. Friends

Alle tien de seizoenen van misschien wel de beste en beroemdste sitcom zijn ook op Netflix te zien. Waarschijnlijk heb je alle avonturen van de zes vrienden: Rachel Green, Ross Geller, Monica Geller, Chandler Bing, Joey Tribbiani en Phoebe Buffay al vele malen gezien, maar Friens kijk je nooit genoeg. En heb je ze nog niet gezien? Ga je schamen en ga de komende week bingen!

  • Leave a Comment