19. Van Helsing

De serie Van Helsing begint nadat vampiers de wereld hebben overgenomen en de mensheid dreigen uit te roeien. Vanessa Helsing, de kleindochter van vampierjager Abraham van Helsing, komt terug om de mensen te helpen om dit gevaar het hoofd te bieden. Vanessa is namelijk de laatste hoop voor de mensen. Haar bloed is zo samengesteld dat haar niet alleen immuun maakt tegen de vampiers, maar kan ze ervoor zorgen dat vampiers weer mens worden. Een strijd ontstaat tussen de vampiers en de mensen met als grote vraag welke groep uiteindelijk zal overwinnen.

18. Crazyhead

crazyhead

Crazyhead is een serie met veel duistere humor en onverwachte plotwendingen. Het draait om de jonge twintigers Amy en Raquel. Beiden hebben een bijzondere gave, ze kunnen namelijk demonen zien, die het hebben voorzien op de rest van de mensheid. Amy, die als eerste aan bod komt, besluit om hier een stokje voor te steken en de strijd aan te gaan met de legioenen aan duistere figuren. Daarbij krijgt ze hulp van de meer ervaren, maar sociaal niet al te vaardige, Raquel. Zij is een zelf opgeleide demonen jager met een hele lading aan trucks om de demonen de baas te worden. Een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaat en een missie is geboren. Wat kan er nu nog misgaan?

17. Nowhere Boys

Tijdens een schoolactiviteit worden vier jongens in een groepje gezet. Ze zijn totaal anders: een gothic, een nerd, de ster van de school en de sporter. Voor de opdracht moeten ze het bos in, waar ze verdwalen en de rest van hun klas kwijtraken. Na een nacht in het bos vinden ze de uitweg, maar alles is anders. Ze zijn in een parallel universum terechtgekomen. Hier hebben de vier jongens nooit bestaan. Hun ouders kennen ze niet en alle informatie over de Nowhere Boys is nergens meer te vinden. Samen moeten ze een weg naar hun oude leven zien te vinden.

16. Teen Wolf

Teen Wolf

Scott McCall is een sociaal buitenbeetje. De hogeschoolstudent woont in het dorp Beacon Hills. Hier krijgt zijn leventje een onverwachte wending wanneer hij aan de vooravond van zijn sophomore jaar (het tweede universiteitsjaar) gebeten wordt door een weerwolf. Zo wordt ook Scott een weerwolf en ziet hij zich plots voor de moeilijke taak gesteld om zijn dagelijkse tienerleven te combineren met een bizarre, nieuwe identiteit. Gelukkig kan hij nog rekenen op de hulp van zijn beste mensenvriend, Stiles Stilinski. Ook Allison Argent, die zelf afstamt van een familie weerwolven, weet Scotts interesse weg te kapen, niet het minst op amoureus vlak. Daarnaast kan de tienerwolf nog een beroep doen op Allisons beste vrienden, het spook Lydia Martin en op de getroebleerde weerwolf Derek Hale. Onderweg ontmoet Scott nog tal van personages die van hem een sterkere weerwolf en een beter mens maken, zoals Jackson, eertijds nochtans een echte bullebak op school. Samen met hen komt Scott voor de moeilijke taak te staan om zijn geliefden te beschermen, zonder dat zijn vreemde aard een beslag legt op hun relaties.

15. Scream

Scream

Het dorpje Lakewood wordt opgeschrikt door een brutale moord. Het gruwelijke voorval vindt plaats in de naweeën van een incident rond cyber pesten. Het filmpje waarin de gebeurtenissen in detail te zien zijn, gaat viraal op het net. Bovendien roept de vreselijke daad herinneringen op aan een misdaadgolf die eerder al eens door het dorpje trok en die veel van zijn bewoners opjaagt of anderszins beroert. Die herinnering lijkt nu dus ook een nieuwe beul te hebben gecreëerd, eentje die dorst naar bloed. Een groepje tieners trekt op onderzoek uit.
Scream (The TV Series) is uiteraard een televisieadaptatie van de bekende Scream films van Wes Craven. De serie is bedoeld als hommage aan de populaire cult-regisseur, die stierf op 30 augustus 2015.

14. From Dusk Till Dawn

From Dusk Till Dawn
In deze bovennatuurlijke misdaadserie worden Seth Gecko en zijn gewelddadige, onvoorspelbare broer Richard ‘Richie’ Gecko, gezocht door de FBI en door Texas Ranger Freddie Gonzalez. Reden is een gewelddadige bankoverval waarbij verschillende mensen het leven lieten. Een van hen was Texas Ranger Earl McGraw, Freddies mentor. Onderweg naar de Mexicaanse grens, ontmoeten de Geckos de voormalige minister Jacob Fuller en zijn familie op hun vlucht. De familie wordt al snel gegijzeld en met de gekaapte mobilhome reist het gezelschap, onder impuls van de druglord Don Carlos, naar de stripclub From Dusk Till Dawn. De club wordt echter bewoond door vampiers. Zij moeten vechten tot de ochtend om te overleven. Deze serie werd geïnspireerd door de cultfilm van Quentin Tarantino, waarin een jonge George Clooney de rol van Seth Gecko vertolkt.

13. Z Nation

Z Nation

Door het succes van The Walking Dead zijn zombies hot op tv! Op Netflix kun je nu ook genieten van “Z Nation”. De serie start drie jaar na de uitbarsting van een zombie apocalyps. De meeste mensen op aarde zijn al overleden. Een groep overlevende moet Murphy, een man die is gebeten maar geen zombie is geworden, transporteren na het laatste lab dat nog in werking is. Ze moeten de reis van New York naar California maken. Dwars door Amerika vol met zombies!

12. The Mist

Deze horrorserie is gebaseerd op een origineel verhaal van de bekende schrijver Stephen King. Een mysterieuze mist rolt over een klein dorpje heen. Hierdoor raken alle inwoners gedesoriënteerd en raken ze hun vrienden en familieleden kwijt. De buitenwereld is niet meer bereikbaar, waardoor de inwoners samen moeten werken om deze mysterieuze mist op de een of andere manier te laten verdwijnen. Dat is niet altijd even makkelijk, want de mist zorgt ervoor dat niemand meer helder kan denken. Inwoners worden krankzinnig en de morele normen en waarden beginnen langzaam maar zeker te verdwijnen in het dorp.

11. The Returned

The Returned

Wanneer hun dochter Camille na vier jaar terugkeert naar huis verkeert de familie Winship in schok. Hun dochter behoort dag op dag vier jaar geleden immers te zijn omgekomen in een busongeluk. Ook Simon is zo’n teruggekeerde. Hij gaat op zoek naar zijn verloofde, Rowan, die ondertussen echter verloofd blijkt te zijn met een andere man. Helen Goddard bevindt zich dan weer plots in het appartement van haar man, zij het dertig jaar na haar dood. Haar man tracht eerst nog Dr. Julie op de hoogte te brengen van het fenomeen, maar besluit zichzelf onderweg van de plaatselijke dam te werpen. Wat moeten hij en het dorp immers geloven van deze teruggekeerden?
The Returned is de Amerikaanse adaptatie van de Franse serie Les Revenants, die internationaal ook al als The Returned werd gepromoot.

10. iZombie

izombie

Nog meer zombies op Netflix! Natuurlijk is al er het superpopulaire the Walking Dead en kunnen we sinds kort ook genieten van Z Nation. Maar vanaf nu kunnen we ook kijken naar iZombie. Dit keer geen zombie apocalyps, maar een arts-assistente, Olivia “Liv” Moore, die een zombie wordt. Dat ze in een ziekenhuis werkt komt goed uit, zo kan ze zich voeden met de hersenen van moordslachtoffers. Wanneer Liv hersenen eet neemt ze tijdelijk een deel van de persoonlijkheid over van het slachtoffer. Ook ziet ze flashbacks met clues over het misdrijf. Liv gebruikt deze “capaciteiten” om de politie te assisteren.

9. Bates Motel

Bates Motel

Bates Motel is de moderne prequel van de legendarische horrorfilm Psycho (1960), een creatie van de vermaarde Alfred Hitchcock. De film is dan weer gebaseerd op de gelijknamige roman van Robert Bloch en omschrijft het leven van Norman Bates, ook de titelrol uit de serie. Samen met zijn bemoeizieke moeder Norma vinden we Norman hier terug in het fictieve dorp White Pine Bay, Oregon. Kort na de dood van vader Bates, legt het koppel daar de hand op een motel. Amper zijn ze ingetrokken of de vroegere eigenaar breekt in en verkracht Norma. De huiswaarts kerende Norman betrapt hem op heterdaad, slaat hem bewusteloos en steekt hem dood. Samen met zijn moeder besluit hij het lichaam in het plaatselijke meertje te dumpen. Maar lang duurt het niet voor de plaatselijke sheriff zich zorgen begint te maken over de verdwijning van een van zijn dorpelingen. Zullen Norma en Norman het korps op afstand kunnen houden?

8. Vampire Diaries

The Vampire Diaries

In het fictieve dorpje Mystic Falls, Virginia, wordt het tienermeisje Elena Gilbert (Nina Dobrev) hals over kop verliefd op de 145-jarige vampier Stefan Salvatore (Paul Wesley). Het dorp heeft dan ook een bovennatuurlijke geschiedenis, al sinds het opgericht werd door migranten uit New England, op het einde van de 19de eeuw. Zo komt het dat de plek bewoond wordt door weerwolven, heksen, vampiers en andere mysterieuze creaturen. De relatie tussen Elena en Stefan wordt in zo’n context uiteraard al snel gecompliceerd. Zeker eens Stefans oudere broer, de mysterieuze Damon Salvatore (Ian Somerhalder), terugkeert naar het dorp om onrust te zaaien. Zo wil hij wraak nemen op zijn jongere broer, die Damon tegen wil en dank tot vampier maakte. Bovendien blijkt Elena ook nog eens als twee druppels water te lijken op ene Katherine Pierce, een ex-liefje van zowel Damon als Stefan. Damon kan dus maar moeilijk aan haar charmes weerstaan.

7. Hemlock Grove

Hemlock Grove
Het dorpje Hemlock Grove (te Pennsylvania) vertoont een bonte bevolkingsmix. Extreem rijk en extreem arm leven er kort op elkaar. De tweede bevolkingsgroep lijdt daarbij voornamelijk onder de sluiting van de oude staalmolen, ondertussen alweer een hele tijd geleden. Werk moeten ze sindsdien vooral zoeken in het Godfrey Institute voor biomedische technologieën en het gelieerde Hemlock Acres Hospital. Beide instituten hebben echter een dubieuze reputatie en worden met ijzeren hand geleid door de imposante Olivia Godfrey (Famke Janssen) en diens hoofdpsychiater Dr. Norman Godfrey (Dougray Scott), de broer van Olivia’s dode man.
De geruchtenmolen rond de mysterieuze praktijken van de instelling slaat tilt wanneer er op een ochtend twee dode tienermeisjes worden teruggevonden in de straten van Hemlock Grove. De lijken worden demonstratief tentoongesteld, haast uitgestald voor de eerstvolgende voorbijganger. Ook de 17-jarige Roma-zigeuner Peter Rumancek (Landon Liboiron) komt nu al snel in het vizier van de gemeenschap terecht. Hij is stiekem een weerwolf en dat blijkt eigenlijk van langsom meer een publiek geheim te zijn. Samen met de erfgenaam van het Godfrey landgoed, de getroebleerde Roman Godfrey (Bill Skarsgård), trekt Peter erop uit op zijn naam te zuiveren en het mysterie van de dode meisjes te ontrafelen.

6. Penny Dreadful

Penny Dreadful

In de wondere maar ook wel angstaanjagende wereld van Penny Dreadful leven Dorian Gray, het monster van Frankenstein, Dr. Henry Jekyll en nog vele andere 19de eeuwse, Britse en Ierse fictie-helden naast elkaar. De titel verwijst dan ook naar een toentertijd populair type van goedkope fictie-boeken vol aangebrande en sensationele onderwerpen. Naast de al vermelde helden zijn bijvoorbeeld ook Mina Harker en Abraham van Helsing (Dracula) en Victor Frankenstein zelf hier van de partij. Penny Dreadful krijgt zo de allure van een echte saga vol met donkere mysteries, complexe relaties en suspense. In deze halfwereld tussen de realiteit en het bovennatuurlijke zijn persoonlijke demonen vaak nog sterker dan vampiers, boze geesten en onsterfelijke beesten.

5. Lucifer

Je kent de duivel misschien als een rood monster met indrukwekkende hoorns, maar hier is hij een knappe man die iedereen om zijn vinger kan winden. In deze serie besluit de duivel om de hel te verlaten en een normaal leven te leiden in Los Angeles. Dat loopt al snel verkeerd af wanneer een vriendin omkomt tijdens een criminele afrekening. Dit is voor Lucifer het moment om zijn duistere kant achterwege te laten en om de politie te helpen met het oprollen van criminele organisaties. Gaat dat goed?

4. Santa Clarita Diet

Santa Clarita Diet is een Amerikaanse horror-komedieserie. Het verhaal gaat om het getrouwde koppel Sheila en Joel. Ze leven beiden gelukkig samen in het Califonische dorp Santa Clarita. Het verhaal neemt een onverwachte wending als er iets bijzonders gebeurt met Sheila. Ze gaat door een bijzondere transformatie heen die haar verandert in een mensenvlees etende zombie.

3. Hannibal

Mads Mikkelson

Hannibal, die naam kennen we natuurlijk van de films “The Silence of the Lambs” en “Red Dragon”, waarin de rol van dr. Hannibal Lector gespeeld wordt door Anthony Hopkins. Beide films zijn gebaseerd op het boek “Red Dragon” van Thomas Harris. Zo ook de serie. In Hannibal wordt de rol van de geniale kannibaal en seriemoordenaar Dr. Hannibal Lecter gespeeld door Mads Mikkelsen. Hij werkt als forensisch psychiater en heeft een fascinatie voor Will Graham, een docent criminologie die zich kan inleven in de gedachtegang van moordenaars om zo diens gedrag en motieven te achterhalen.

2. American Horror Story

American Horror Story

American Horror Story is een zogenaamde anthologie-serie. Elk seizoen opereert als een mini-serie op zich en heeft zijn eigen personages en verhaallijnen. In het eerste seizoen (‘Murder House’) gaat het allemaal om ontrouw. In het jaar 2011 volgen we de familie Harmon, die net van Boston naar Los Angeles verhuist. Vader Ben (Dylan McDermott) is psychiater en liet zich zopas betrappen op een buitenechtelijke affaire. Moeder Vivien (Connie Britton) kreeg dan weer een misval te verwerken. Dochter Violet (Taissa Farmiga) zit middenin de pubertijd. In Los Angeles trekt de familie in in een gerenoveerde mansion, waar ze al snel kennismaken met de vroegere eigenaren van het pand, de Langdons. Deze vreemde familie bestaat uit moeder Constance en kinderen Tate (Evan Peters) en Addie (Jamie Brewer). Ook de misvormde Larry Harvey (Denis O’Hare) doolt nog in de gangen rond. Terwijl Ben en Vivien hun relatie nieuw leven trachten in te blazen, rekent dochter Violet af met een depressie. Zij zoekt troost bij Tate. Langzaam ontdekken de Harmons zo dat hun mansion bewoond wordt door de geesten van alle mensen die er ooit stierven.

1. The Walking Dead

The Walking Dead

In een schermutseling met criminelen loopt sheriff assistent Rick Grimes ernstige verwondingen op. Wanneer hij na enige maanden bijkomt uit zijn coma, blijkt hij zich in een verlaten en zwaar beschadigd hospitaal te bevinden. Buiten blijkt een apocalyptische wereld geregeerd te worden door zombies. In de volksmond worden zij ‘Walkers’ of ‘Biters’ genoemd. Thuisgekomen blijken ook Grimes’ vrouw en zoontje vermist. Van twee overlevers verneemt hij al snel dat doden in deze nieuwe wereld meteen gereanimeerd worden als een schelp van hun vroegere zelf. Zij worden enkel gedreven door een instinct om het onbekende patho-gen te verspreiden. Dat gebeurt door het bijten en opeten van levende dieren, met name mensen. Ook Morgans vrouw is nu een zombie.