19. From Dusk Till Dawn

From Dusk Till Dawn
In deze bovennatuurlijke misdaadserie worden Seth Gecko en zijn gewelddadige, onvoorspelbare broer Richard ‘Richie’ Gecko, gezocht door de FBI en door Texas Ranger Freddie Gonzalez. Reden is een gewelddadige bankoverval waarbij verschillende mensen het leven lieten. Een van hen was Texas Ranger Earl McGraw, Freddies mentor. Onderweg naar de Mexicaanse grens, ontmoeten de Geckos de voormalige minister Jacob Fuller en zijn familie op hun vlucht. De familie wordt al snel gegijzeld en met de gekaapte mobilhome reist het gezelschap, onder impuls van de druglord Don Carlos, naar de stripclub From Dusk Till Dawn. De club wordt echter bewoond door vampiers. Zij moeten vechten tot de ochtend om te overleven. Deze serie werd geïnspireerd door de cultfilm van Quentin Tarantino, waarin een jonge George Clooney de rol van Seth Gecko vertolkt.

18. Van Helsing

De serie Van Helsing begint nadat vampiers de wereld hebben overgenomen en de mensheid dreigen uit te roeien. Vanessa Helsing, de kleindochter van vampierjager Abraham van Helsing, komt terug om de mensen te helpen om dit gevaar het hoofd te bieden. Vanessa is namelijk de laatste hoop voor de mensen. Haar bloed is zo samengesteld dat haar niet alleen immuun maakt tegen de vampiers, maar kan ze ervoor zorgen dat vampiers weer mens worden. Een strijd ontstaat tussen de vampiers en de mensen met als grote vraag welke groep uiteindelijk zal overwinnen.

17. Frankenstein Chronicles

Frankenstein Chronicles
Deze Britse misdaadserie speelt zich af in de negentiende eeuw. Londen is een plek met een duistere kant. De schimmige zaken in de stad worden ontdekt en opgelost door John Marlott, gespeeld door Sean Bean. Samen met zijn politiekorps doet hij een gruwelijke ontdekking in de stad. Hij vindt namelijk een lijk dat uit lichaamsdelen van verschillende mensen lijkt te bestaan: een soort Frankenstein. Marlott maakt het zijn missie om de moordenaar te ontmaskeren. Zijn zoektocht levert hem meer op dan hij dacht, want langzaam maar zeker duikt hij steeds dieper in de duistere onderwereld van de stad.

16. Ghost Wars

Deze paranormale serie vindt plaats in een klein plaatsje in Alaska. Alles lijkt in orde te zijn, tot paranormale krachten de stad overnemen. Roman Mercer is een inwoner van het dorp, maar hij wordt door alle andere inwoners buitengesloten. Wat ze alleen niet weten, is dat Mercer speciale krachten bezit die de dorpelingen kunnen redden. Hij moet zijn eigen demonen onder ogen komen en de dorpelingen op de een of andere manier voor zich winnen. Dat is de enige manier om een grote ramp te voorkomen waarbij alle inwoners uitgeroeid worden door duistere geesten en spoken.

15. Once Upon a Time

Once Upon a Time

In het fictieve kustdorpje Storybrooke, Maine, zijn alle inwoners helden uit bekende sprookjes en verhalen. Zij werden naar de ‘echte wereld’ verbannen door de boosaardige koningin Regina (Lana Parrilla), die hen ook nog eens de herinnering aan hun vroeger leven ontnam. Hiervoor maakte ze gebruik van een krachtige toverspreuk van Repelsteeltje (Robert Carlyle). De bewoners van Storybrooke, waar Regina uiteraard de burgemeester is, leven zo al 28 jaar een saai en onveranderlijk bestaan. Zij zijn er zich niet eens van bewust dat ze niet ouder worden. Hun enige hoop op beterschap is de premiejager Emma Swan (Jennifer Morrison), de dochter van Sneeuwwitje (Ginnifer Goodwin) en Prince Charming (Josh Dallas). Zij werd uit het Toverbos ontvoerd toen ze nog niet geboren was. Als dusdanig is ze ontsnapt aan de vloek van Regina. Maar kan ze de vloek ook ongedaan maken en zo de herinnering van haar dorpsgenoten weer aanwakkeren?

14. Reign

Reign

Reign (het betekent zoveel als ‘Heerschappij’) volgt het vroege leven van Mary, de ‘Queen of Scots’. Meer bepaald behandelt de serie haar Franse periode (op een gefictionaliseerde manier). Het verhaal opent in 1557, aan het Franse hof, waar Mary uitkijkt naar haar huwelijk met Prins Francis. Beiden zijn al verloofd sinds Mary zes was. Het evenement zet heel wat radertjes in werking, zowel privé als professioneel en politiek. Machtsspellen krijgen een andere wending en Mary dient haar politieke koers te veranderen. Ondertussen moet ze haar ontluikende liefde voor Francis zien te controleren, net zoals de romantische aandacht die ze krijgt van diens halfbroer en bastaard, Bash.
Alsof dat alles nog niet genoeg is, probeert haar aanstaande schoonmoeder, Catherine de Medici, in het grootste geheim ook nog eens stokken in de wielen van het huwelijk te steken. Nostradamus heeft haar immers in vertrouwen voorspeld dat het huwelijk regelrecht naar Francis’ dood zal lijden. En onderaan de maatschappelijke ladder? Daar volgen we het leven van de Schotse handmeiden Kenna, Aylee, Lola en Greer. Aan het hof zijn ook zij op zoek naar een man van hun stand.

13. Grimm

Grimm

Moordonderzoeker Nick Burkhardt van het Portland Police Department verneemt dat hij afstamt van een familie bewakers genaamd Grimm. De Grimms zijn echter niet zomaar bewakers. Zij bewaken niets minder dan de balans tussen menselijkheid en mythologische wezens, Wesen genaamd (naar het Duitse woord voor ‘zijn’ of ‘wezen’). Met Nicks wetenschap erft hij zo een loodzware verantwoordelijkheid in de strijd tegen een grillig assortiment van gevaarlijke creaturen. Hij kan daarbij enkel rekenen op de hulp van het gereformeerde Wesen, Monroe, en zijn collega, de detective Hank Griffin. Hun eerste zaak leidt hen gelijk tot bij Monroe. De twee worden namelijk opgeroepen om de moord op een meisje te onderzoeken. Zij droeg een rood sweatshirt toen zij in het bos werd aangevallen door iets wat op een wild beest lijkt. Het spoor leidt de twee al snel naar het huis van Monroe, die inderdaad een ‘Blutbad’ blijkt te zijn. Monroe heeft zich echter bekeerd en wil Nick en Hank helpen om zijn moorddadige soortgenoot op te sporen.

12. Zoo

Zoo

Overal ter wereld vallen dieren op mysterieuze wijze mensen aan. Jackson Oz, een Amerikaanse bioloog die safaritochten aanbied in Afrika, merkt het bijzondere gedrag van de dieren op. Hij besluit op onderzoek te gaan om er achter te komen waardoor de dieren zich ineens anders gedragen en hoe ze gestopt kunnen worden. Het is een race tegen de klop om de oorzaak te vinden, voordat de aanvallen beter gecoördineerd worden en zo gewelddadig worden dat een ramp dreigt.

11. Wynonna Earp

Deze actie- fantasyserie draait om het verhaal van Wynonna Earp. Ze heeft unieke gaven en gebruikt deze om allerlei bovennatuurlijke wezens te bestrijden. Dat doet ze niet alleen, want ze krijgt hulp van een groep aliens. Helaas is haar leven niet altijd rustig geweest. Jarenlang was ze op de vlucht, waarna Wynonna ook een aantal jaar in een jeugdgevangenis heeft doorgebracht. In haar oude stad is ze niet meer welkom, maar toch probeert Wynonna haar eigen plek te veroveren. Dat wordt gecompliceerd wanneer de stad bedreigd wordt door een groep demonen. Zal ze de stad redden?

10. Dark

In de Duitse plaats Winden heersen bovennatuurlijke krachten, al lijken de inwoners daar niet van op de hoogte te zijn. In een korte tijd verdwijnen er twee kinderen van het dorp. Na deze verdwijning wordt het leven van vier verschillende families in het dorp gevolgd. De levens van de familieleden zijn allemaal op een bepaalde manier met elkaar verbonden. Ze gaan samen op onderzoek uit, in de hoop om hun kinderen zo snel mogelijk terug te vinden. Tijdens deze zoektocht naar antwoorden stuiten ze op grote mysteries die het leven van alle dorpelingen kunnen beïnvloeden.

9. The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles

The Shannara Chronicles is een fantasy serie. Het speelt zich af in de vier landen, een plaats waar magie voorkomt en waar vrede heerst. Deze wordt echter bedreigd door demonen, die lang geleden zijn verstoten uit de landen. Ze worden tegengehouden door een magische boom, de Ellcrys, die zorgt voor een magische beschermingswand. Deze boom is echter stervende, waardoor de muur het dreigt te begeven. Als de Acolyten, die de boom beschermen, worden gedood wijst de druïde Allanon hoofdpersoon Amberle aan om de boom te redden. Alleen zij kan het zaad van de boom gebruiken om in het verafgelegen land Bloodfire de boom Ellcrys te herplanten om zo de demonen buiten te houden.

8. A Series of Unfortunate Events

Nadat hun ouders en hun huis vergaan zijn in een allesverwoestende brand moeten Violet, Klause en Sunny Baudelaire bij hun wrede en mysterieuze verre familielid Graag Olaf intrekken. Het is de bedoeling dat de kinderen na deze tragische gebeurtenis een nieuwe start zullen maken bij deze bijzondere graaf, maar niets is minder waar. Hun aankomst bij de graag blijkt de opzet te zijn van een heel ander nieuw begin. De start van een serie van `Unfortunate Events`.

7. The OA

The OA

The OA gaat over het mysterieuze verhaal achter een jonge vrouw die na zeven jaar afwezigheid ineens weer terugkeert in haar dorp. Het bijzondere aan dit verhaal is dat toen ze vertrok ze nog blind was, maar nu ineens gedeeltelijk weer kan zien. Net zo gek is het verhaal dat ze ineens littekens heeft op haar rug. Weet ze echt niet hoe ze die heeft opgelopen, of wilt ze het gewoon niet vertellen? In het begin lijkt ze volledig haar geheugen te zijn verloren. Ze herkent geen mensen, weet geen namen. Voor sommige mensen is ze een wonder, terwijl anderen haar juist gevaarlijk vinden. De waarheid komt uiteraard stukje bij beetje aan het licht en die is zeker niet simpel of makkelijk.

6. The 100

De verwoesting van de aarde is een thema dat steeds weer terugkomt in series en films. The 100 is een indrukwekkend verhaal dat op een unieke manier met dit thema speelt. De serie vindt 100 jaar in de toekomst plaats. De aarde is onbewoonbaar geworden door radioactiviteit. Het overgrote deel van de mensheid is uitgestorven, maar er zijn overlevenden die ontsnapt zijn. Zij leven nu in een grote ark die in de baan rond de aarde zweeft. De ark takelt af, waardoor 100 jonge criminelen naar de aarde worden gestuurd om te kijken of deze weer bewoonbaar is. Geef deze serie zeker een kans, elk seizoen wordt hij weer beter!

5. The Originals

The Originals
The Originals is een spin-off van de uitzonderlijk populaire vampier-saga The Vampire Diaries. De serie handelt over de kinderen van de vampier-familie Mikaelson: Klaus (Joseph Morgan), Elijah (Daniel Gillies) en Rebekah (Claire Holt). Ook de weerwolf Haley (Phoebe Tonkin) is van de partij. Zij is immers zwanger van Klaus en verwacht nu zijn kind. Aan het begin van de serie keert dit gezelschap terug naar New Orleans. Dat is voor het eerst sinds 1919, toen hun wraakzuchtige vader hen dwong om weg te vluchten uit de stad die ze ooit nochtans hielpen opbouwen. Bij afwezigheid van Mikaelsons is het nu echter Klaus’ vroegere protégé, Marcel (Charles Michael Davis), die de stad leidt. En dat kan natuurlijk niet blijven duren. De Mikaelsons moeten dus op zoek naar een manier om de macht over New Orleans te heroveren, zonder dat hun geliefde stad daarbij ten ondergaat in een op til zijnde oorlog tussen weerwolven, vampiers en heksen.

4. Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

In 1781 vermoordt Ichabod Crane een hoofdeloze paardrijder op hetzelfde moment dat ook hijzelf vermoord wordt door zijn slachtoffer. Crane handelt op dat moment als soldaat en spion van het Koloniale Leger en in opdracht van generaal George Washington. Meer dan 200 jaar later, in het heden, verrijst Ichabod uit zijn graf. Uiteraard gebeurt dat precies op hetzelfde moment dat ook de onthoofde paardrijder door een mysterieuze kracht weer tot leven wordt gewekt. De ruiter blijkt niemand minder dan Death (Dood) te zijn, een van de vier ruiters van de bijbelse Apocalyps. Aangezien diens bloed samenvloeide met het bloed van Crane verlopen de resurrecties gelijktijdig. Belast met deze vreemde gebeurtenissen, trekt de politieluitenant Abbie Mills op onderzoek uit. De ruiter heeft ondertussen immers ook diens partner en mentor, Sheriff August Corbin, onthoofd.

3. Shadowhunters: The Mortal Instruments

Shadowhunters

De fantasy serie Shadowhunters is gebaseerd op “The Mortal Instruments” boeken van Cassandra Clare. In 2013 werd er al eens een boek verfilmd, “The Mortal Instruments: City of Bones”.

In de serie leert Clary Fray dat ze een “Shadowhunter” is, een hybride mens-engel die jaagt op demonen. Als haar moeder wordt ontvoerd door een demon, sluit ze zich aan bij een groep Shadowhunters om haar te redden. Ze komt erachter dat ze krachten heeft waar ze tot nu toe niks van af wist.

2. Outlander

outlander

De tv serie Outlander is gebaseerd op de Reizigerserie boeken van schrijfster Diana Gabaldon. Claire Beauchamp Randall heeft jaren aan het front gewerkt tijden de Tweede Wereldoorlog. In 1945 gaat ze met haar echtgenoot op reis. Door contact met een Schotse druïdencirkel wordt ze teruggestuurd in de tijd naar het Schotland van 1743. Hier ontmoet ze de Schotste strijder Jamie Fraser.

1. The Vampire Diaries

The Vampire Diaries

In het fictieve dorpje Mystic Falls, Virginia, wordt het tienermeisje Elena Gilbert (Nina Dobrev) hals over kop verliefd op de 145-jarige vampier Stefan Salvatore (Paul Wesley). Het dorp heeft dan ook een bovennatuurlijke geschiedenis, al sinds het opgericht werd door migranten uit New England, op het einde van de 19de eeuw. Zo komt het dat de plek bewoond wordt door weerwolven, heksen, vampiers en andere mysterieuze creaturen. De relatie tussen Elena en Stefan wordt in zo’n context uiteraard al snel gecompliceerd. Zeker eens Stefans oudere broer, de mysterieuze Damon Salvatore (Ian Somerhalder), terugkeert naar het dorp om onrust te zaaien. Zo wil hij wraak nemen op zijn jongere broer, die Damon tegen wil en dank tot vampier maakte. Bovendien blijkt Elena ook nog eens als twee druppels water te lijken op ene Katherine Pierce, een ex-liefje van zowel Damon als Stefan. Damon kan dus maar moeilijk aan haar charmes weerstaan.