6. Big Mouth

De animatieserie is totaal anders dan je gewend bent. De serie draait om het leven van een groep tieners en laat zien hoe ze ouder worden en lessen leren. Het hele verhaal heeft alleen wel een ontzettend surrealistische spin gekregen. De pubers maken allerlei veranderingen door, waardoor ze oog in oog komen te staan met the Hormone Monster. Er zijn nog een aantal andere bovennatuurlijke wezens die het leven van de tieners niet eenvoudig maken. Zo komt ook The Ghost of the Duke of Ellington om te hoek kijken. Het leven van de pubers is dus zeker niet doorsnee.

5. F is for Family

f is for family

De animatie sitcom F is for Family is speciaal gemaakt voor Netflix. De man achter de serie is comedian Bill Burr. De serie gaat over het een Amerikaanse middenklasse gezin in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Het is gebaseerd op de jeugd van Bill Burr zelf.

4. BoJack Horseman

In een wereld waar mensen en antropomorfe dieren naast elkaar leven, plant BoJack Horseman zijn comeback. Hij is de ster van de populaire sitcom Horsin’ Around, maar helaas dateren zijn hoogdagen nu alweer van in de jaren 1990. Om het tij te keren en zijn verloren status van wereldster terug te winnen, organiseert BoJack nu de publicatie van een onthullende en ontluisterende autobiografie. Terwijl hij moet afrekenen met de vervelende vragen van zijn tv-agent en zijn knipperlicht-liefde, Princess Carolyn dicteert hij het meesterwerk in wording aan ghostwriter Diane Nguyen. Alleen lijkt die vooral bezig te zijn met haar vriendje, Mr. Peanutbutter, die daarom ook nog eens te pas en te onpas BoJacks deur platloopt. Bovendien is huisgenoot en leegloper Todd Chavez ook al niet echt een grote hulp te noemen.

3. Rick and Morty

Rick and Morty

Rick and Morty is een animatiserie voor volwassenen. De briljante alcoholische wetenschapper Rick neemt zijn sullige kleinzoon Morty mee op wilde escapades in andere werelden en dimensies.

2. Archer

Archer

Deze geanimeerde serie voor volwassenen speelt zich af in New York City. Centraal staat ISIS, de International Secret Intelligence Service (later gewoon CIA). Daar behandelt de slimme en extreem egoïstische Sterling Archer zaken van globale spionage. Hij doet dat onder leiding van zijn dominante, maar emotioneel afstandelijke moeder en baas, Malory Archer. Ook zijn ex-liefje Lana Kane is werkzaam bij ISIS, samen met collega’s zoals agent Ray Gillette, boekhouder Cyril Figgis, Human Resources directeur Pam Poovey, de domme secretaris Cheryl Tunt, en Doctor Krieger, het hoofd toegepast onderzoek.
Een pikant detail met betrekking tot de seriegeschiedenis betreft de naam ISIS. De dienst werd vanaf het zesde seizoen ‘opgenomen’ in de CIA. Hierdoor verdween de referentie uit de serie. Dit had uiteraard te maken met de opkomst van de Islamitische Staat (van Irak en Syrië).

1. Family Guy

family guy

In deze komische animatie-reeks maak je kennis met de familie Griffin. Vader Peter is niet van de slimsten, maar zijn hart zit op de juiste plek. Moeder Lois verzorgt thuis de kinderen en is pianolerares. Terwijl Peter eerder een blauwe kraag draagt, is zij een trots lid van de rijke Pewterschmidt familie. Tienerzoon Chris heeft ondertussen duidelijk de genen van zijn vader: hij is dik en dom. Tienerdochter Meg kampt vooral met een gebrek aan zelfvertrouwen en wordt even vaak belachelijk gemaakt als genegeerd. En ook de diabolische baby Stewie is van de partij. Hij zoekt altijd wel ergens een mogelijkheid om de wereld te veroveren en het kwaad te laten zegevieren ter onderdrukking van zijn homo-erotische fantasieën. Het gezin wordt vervolledigd door de intelligente huishond Brian, die zijn dagen vult met ironie, sarcasme en Martini. Naast de Griffins leren we ook de andere inwoners wan Quahog kennen, Peters vrienden voorop: de seksverslaafde piloot Quagmire, de bedeesde Afro-Amerikaanse winkeluitbater Cleveland en de verlamde politieagent Joe.